Bylos duomenimis, 2021 metų liepos 24 d. vakare, trys kaltinamieji įsibrovė į Marijampolės rajono gyventojo namus ir sunkiai jį sužalojo.

Prieš nukentėjusįjį smurtauta ilgai ir žiauriai, vyras buvo mušamas gumine lazda, įvairiais daiktais ir kumščiais.

Plėšikai iš namų išsinešė televizorių, gitarą, plaukų kirpimo mašinėlę ir banko atsiskaitymo kortelę. Iš nukentėjusiojo smurtu išgavę banko kortelės PIN kodą, du įsibrovėliai iš bankomato mėgino išsigryninti 120 eurų, bet pinigų nepaėmė nes sąskaitoje trūko lėšų. Tuo metu jų bendrininkas liko kartu su nukentėjusiuoju ir jį stebėjo.

Bejėgiškos būklės vyrą namuose kitą dieną rado jo šeimos narė. Namo šeimininko telefonas buvo įmestas į vandenį, kad negalėtų išsikviesti pagalbos. Ekspertai nukentėjusiajam nustatė sunkų sveikatos sutrikdymą.

Ikiteisminį tyrimą byloje atliko Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai. Tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras Oskaras Martynaitis.

Kauno apygardos teismas paskyrė visiems trims kaltinamiesiems griežtas bausmes. Du plėšikai nuteisti 7 metų laisvės atėmimo bausme, jų bendrininkui skirta trejų su puse metų laisvės atėmimo bausmė.

Nuteistieji turės atlyginti aukai beveik 11 000 eurų žalą. Kauno ligonių kasai turės sumokėti 18 000 eurų.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją