Ketvirtadienį vėlai vakare iš Baltarusijos į Varėnos pasienio rinktinės Raigardo PKP dviračiu atvažiavo vyras. Poste dirbęs Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūros (FRONTEX) pareigūnas pastebėjo, kaip kuprine nešinas dviratininkas pasuko keleivių tikrinimo salės link.

Užsukęs į tualetą, netrukus iš ten išėjo tuščiomis ir jau ketino eiti prie dokumentus tikrinusių VSAT pareigūnų, bet išsyk buvo sulaikytas.

Paaiškėjo, kad 38-erių Lenkijos pilietis sumanė netikėtą planą apgauti pasieniečius . Apžiūrėję tualete jo paliktą kuprinę, VSAT pareigūnai rado 214 pakelių cigarečių „Monte Carlo Blue“, „The King“ ir „NZ“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Įtariama, jog šitaip lenkas tikėjosi išvengti pasieniečių patikrinimo ir kontrabandinius rūkalus gabenti toliau į Lietuvą.

Pasieniečiai dviratininką perdavė Raigardo PKP dirbusiems muitinės pareigūnams.

Už valstybės sienos kirtimą ir patikrinimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą lenkui VSAT Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai skyrė įspėjimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją