Šeštadienį ryte VSAT Pagėgių rinktinės Pagėgių užkardos pareigūnai Kucų kaimo ribose stabdė visureigį “Nissan Patrol”.

Jo vairuotojas nuvažiavo į pakelės griovį ir iššokęs bandė bėgti, bet buvo pasieniečių sulaikytas. Visureigyje rasta 10 dėžių cigarečių “Saint George Lights”, t. y. 5 tūkstančiai pakelių su rusiškomis banderolėmis.

Šiek tiek tolėliau, užlietoje pievoje, pasieniečiai pastebėjo dar 2 įtartinus automobilius. Numatę, kad tai galėtų būti ką tik sulaikytojo vairuotojo bendrai, pasieniečiai nusprendė prie įtartinų automobilių priartėti kontrabandininko visureigiu.

Toks planas pasiteisino – VSAT pareigūnai nesukeldami įtarimų netrukus priartėjo prie užlietoje pievoje stovinčių dar dviejų “Nissan Patrol”. Čia pasieniečiai sulaikė du jų vairuotojus. Automobiliuose rasta dar po 5 dėžes, iš viso 5 tūkstančiai, tokių pat rusiškų cigarečių.

Vienas iš sulaikytųjų vairuotojų neturėjo asmens tapatybės dokumentų, todėl jam už pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą pradėta administracinė teisena.

Pagėgių pasieniečiai dėl neteisėto cigarečių gabenimo taip pat pradėjo administracinę teiseną. 2 iš 3 sulaikytųjų neturėjo vairuotojų pažymėjimų, todėl buvo perduoti Pagėgių policijai.