Vėlų penktadienio vakarą specialiai Mykolo paieškai sukurtoje feisbuko grupėje organizatoriai pasidalino žinia apie atliktus darbus ir numatomą paiešką savaitgalį. Atskleidžiama, kad žmonės vis dar aktyviai stengiasi padėti šeimai.

„Nuo praėjusio savaitgalio daugiausia paieškos ir toliau vyko upėje. Tiek savanorių, tiek PGT pastangomis upė buvo žvalgoma iš motorinių valčių, naudojant spec. įrangą.

Šiuo metu upės vandens lygis yra nukritęs vietomis iki 0.4 m, todėl savaitgalį dėmesys bus koncentruojamas į paieškas pėsčiomis pakrantėse. Nors orą prognozuoja ir ne itin palankų, bet jeigu turite galimybių, esate pasirengę (primename, kad segmentuose toliau nuo miesto centro būtina gera avalynė, šilta apranga, praverčia žiūronai, trekingo lazdos), kviečiame užsiregistruoti ir apieškoti vieną iš sudarytų paieškų segmentų“, – pasidalino paieškos organizatorius.

Dalindamiesi informacija organizatorius pabrėžė, kodėl paieškos vyksta upėje arba jos pakrantėse bei aplinkinėse teritorijose.

„Jeigu norite prisidėti, bet nenorite registruotis, nežinote tiksliai, ar galėsite dalyvauti, galvojate savarankiškai apieškoti aplinkines teritorijas – labai gerai. Registracija skirta tik tam, kad su Jūsų pagalba galėtume paieškas vykdyti efektyviai kuo ilgesniame ruože ir kuo ilgesnį laiką.

Suprantame, kad pastaruoju metu mūsų žinutės apie paieškas yra panašios. Tačiau ieškome ten, kur yra aktualiausia. Kai tik bus informacijos, kad paieška aktuali kitur – ieškosime ten. Primename, kad paieškos vyksta ne tik upėje, pakrantėse, bet ir aplinkinėse teritorijose.
Ačiū ieškantiems, siunčiantiems savo įžvalgas, tiems, kurie rūpinasi, klausia“, – rašoma feisbuke.

Ugniagesiai informavo, kad panaudojus valtį bei sonarą buvo išžvalgyta Neries upė ir abi jos pakrantės nuo Šilo tilto iki Karaliaus Mindaugo tilto. 15-metis nebuvo rastas.

Mįslingai dingo

Delfi primena, kad paauglys vasario 4 dieną apie 12 val., išėjo iš namų, paskutinį kartą draugai jį matė 16 val. prie Vingio kino teatro. 16 val. 30 min. jis vaizdo skambučiu susisiekė su draugu.

Vaizdo kameromis užfiksuota, kad 16 val. 10 min. jis išlipo iš 4 maršruto troleibuso Kražių stotelėje ir nuėjo Neries link.

Savanoriai prie Žirmūnų tilto rado Mykolo striukę ir kuprinę, vėliau ir telefoną, banko kortelę bei ausines.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją