Policija informavo, kad 2022 m. rugpjūčio mėn. pabaigoje Gargžduose, vienoje iš daugiabučių namų laiptinių, buvo užpultas 27 m. vyriškis.

Turimais duomenimis, prieš jį buvo panaudotos ašarinės dujos bei metaliniu strypu suduoti smūgiai į galvos sritį. Medicinos ekspertai 27 m. nukentėjusiajam nustatė sužalojimus, atitinkančius nežymų sveikatos sutrikdymą.

Šiuo metu turimi duomenys leidžia įtarti, jog asmuo buvo užpultas 22 m. ir 37 m. vyrų. Pastarasis teisėsaugos pareigūnams jau žinomas – 2022 m. jis buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis.

Manoma, kad šios nusikalstamos veikos bendrininkai užpuolimui kruopščiai rengėsi iš anksto, pasirūpino kaukėmis, ašarinėmis dujomis, radijo stotelėmis bei metaliniais strypais, kuriuos, kaip įtariama, panaudojo nusikaltimo vykdymo metu. Pas įtariamuosius atliktų kratų metu rasta medžiaginė kaukė, trys dujų balionėliai, vienuolika radijo stotelių, keturi šaunamieji ginklai.

Šiuo metu įtarimai dėl pasikėsinimo sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą yra pareikšti dviem asmenims. Abiem įtariamiesiems paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Už sunkų sveikatos sutrikdymą numatytas laisvės atėmimas iki 10 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją