Tyrimas dėl Vilkaviškio ligoninės

Policija paskelbė, kad vasario 27 d. Marijampolės apskr. VPK Vilkaviškio r. PK gautas moters (gim. 1973 m.) pareiškimas, kad dėl galimo VšĮ „Vilkaviškio ligoninė“ medikų tarnybinių pareigų neatlikimo, šios ligoninės Vaikų skyriuje gydomai nepilnametei (gim. 2008 m.) pablogėjo būklė ir ji buvo pervežta į LSMU Kauno klinikas, kuriose 2023-02-20 ji mirė.

Intensyviai atliekami procesiniai veiksmai

Vakar (š. m. vasario 27 d.), Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilkaviškio policijos komisariate, gavus pareiškėjos prašymą, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl tarnybos pareigų neatlikimo (Baudžiamojo kodekso 229 str. 1 d.).

Šiuo metu ikiteisminiame tyrime intensyviai atliekami visi procesiniai veiksmai.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė, tyrimą atlieka atlieka Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Mokyklos direktorė pareiškė užuojautą šeimai

„Mūsų bendruomenėje skaudus įvykis – vasario 20 dieną mirė 8 klasės mokinė. Ši netektis prislėgė ir nuliūdino visą mokyklos bendruomenę – mokinius, jų tėvus, mokytojus“, – feisbuke rašė mokyklos direktorė.

Mokyklos atstovė taip pat pareiškė užuojautą mergaitės šeimai ir draugams.

„Primename, kad mokyklos svetainėje rasite informaciją apie nemokamus psichologinės pagalbos telefonus ir kitas artimiausias paramos tarnybas į kurias galima kreiptis dėl kilusių išgyvenimų. Tikime, kad visi kartu palaipsniui pergyvensime šią skaudžią netektį, o gyvenimas mokykloje vėl tekės įprasta vaga“, – rašoma pranešime.

Mirė ligoninėje

Marijampolės atstovė spaudai Delfi informavo, kad vasario 27 d. ryte buvo gautas moters pareiškimas dėl minimos mergaitės mirties. Artimą ryšį su mirusiąją turinti moteris pranešė, kad medikai neatliko savo pareigų.

Teigiama, kad buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 229 str. (tarnybos pareigų neatlikimas). Anot pareigūnų, 15-metė buvo gydoma ligoninėje, kurioje vasario 20 dieną mirė. Gydymo įstaiga nebuvo patikslinta.

Daugiau informacijos nėra teikiama, nes tyrimas dar tik buvo pradėtas, pareigūnai aiškinasi aplinkybes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją