Vėlyvą penktadienio vakarą Vilkaviškio rajone, kelyje Vištytis–Varteliai, Vištyčio pasienio užkardos pareigūnai patikrinti sustabdė automobilį „Toyota Prius“. Lietuviškais registracijos numeriais ženklintą tojotą vairavo 28-erių metų Pietų Sudano pilietis, turintis leidimą gyventi Lietuvoje.

Kartu su juo keliavo 19-metė kamerūnietė, du 30-mečiai jos tautiečiai ir 25-erių nigerietis. Vairuotojas teigė, kad jie važiuoja į Lenkiją, o kelionės tikslas – Prancūzija.

Kamerūniečiai pateikė Migracijos departamento išduotus užsieniečio registracijos pažymėjimus. Nigerietis asmens dokumentų neturėjo. Jis nepateikė teisėtą atvykimą ir buvimą Lietuvoje patvirtinančių dokumentų, todėl buvo perduotas Užsieniečių registracijos centrui. Kitus automobilio keleivius po apklausos pasieniečiai paleido.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tojotos vairuotojas buvo uždarytas į Viešvilės pasienio užkardos laikino sulaikymo patalpas. Vėliau teismas jam skyrė kardomąją priemonę – 20 dienų suėmimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)