Paaiškėjo, kad vienas iš sulaikytųjų nuolat pakliūva į teisėsaugos akiratį ne tik neteisėtai gabendamas akcizines prekes, bet ir dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Pasirodo, ir šį kartą automobilį jis vairavo neturėdamas tam teisės.

Antradienio vakare Kauno rajone, ties Pajiesio kaimu kelyje Kaunas–Prienai–Alytus, VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus bei Kauno policijos pareigūnai patikrinti sustabdė Kauno link važiavusį automobilį „Mazda 6“. Prie Lietuvoje registruotos transporto priemonės vairo sėdėjo 35-erių metų kaunietis, kartu vyko ir 47-erių metų to paties miesto gyventojas.

Apžiūrėdami automobilį VSAT pareigūnai aptiko 2 000 pakelių cigarečių „Fest“ bei „NZ Safari“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Tikrinant vyro dokumentus paaiškėjo, kad jis vairavo automobilį neturėdamas tam teisės. Už tokį nusižengimą jį nubaudė policijos pareigūnai. Teisę vairuoti kaunietis buvo praradęs dar 2013 m., kai neblaivus įkliuvo prie vairo. Pasibaigus atėmimo terminui vyras neįvykdė teisės vairuoti sugrąžinimo sąlygų. Lig šiol yra dažnai sulaikomas dėl kitų Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Tęsdami tyrimą pasieniečiai atliko kratą mazdos keleivio namuose Kauno rajone. Šalia gyvenamojo namo stovėjusiame automobilyje „VW Passat“ buvo rasta dar 500 pakelių cigarečių „NZ Gold Compact“ be akcizo ženklų.

Operacijos metu VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 2,5 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Tokio krovinio vertė, įskaičiavus visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra 9 700 eurų.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikytieji naktį praleido areštinėje. Kitą dieną po apklausų buvo paleisti, skyrus jiems kardomąsias priemones rašytinius pasižadėjimus neišvykti.

„Mazda 6“ vairuotojas teisėsaugos pareigūnams gerai žinomas ne tik dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Už neteisėtą akcizinių prekių gabenimą jis ne kartą baustas daugiatūkstantinėmis baudomis.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 3-iojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją