Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jį kontroliuoja Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Jurgita Rumbinaitė. Tyrimą atlieka Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai.

Turimais duomenimis, 1990 m. gimęs vyras š. m. vasario 3 dieną, kaip įtariama, apsimetęs seksualines paslaugas teikiančios užsienietės klientu, pateko į moters nuomojamą butą Klaipėdoje. Surinkta duomenų, kad vyras, grasindamas dujų balionėliu bei peiliu, reikalavo atiduoti jam pinigus. Manoma, jog tas pats vyras vasario 9 d. ir 20 d. tokiu pat būdu įsibrovė ir apiplėšė dar dvi imtymias paslaugas teikiančias užsienietes. Iš moterų buvo pavogti jų mobilieji telefonai ir grynieji pinigai. Tyrimo duomenimis, padaryta turtinė žala viršija kelis tūkstančius eurų.

Policijos pareigūnai operatyviai nustatė įtariamojo buvimo vietą. Asmuo buvo sulaikytas.

Tyrimui vadovaujanti prokurorė kreipėsi į teismą dėl kardomosios priemonės skyrimo įtariamajam. Teismui tenkinus prokurorės prašymą, jam paskirta intensyvi priežiūra 6 mėnesiams, įpareigojant jį dėvėti elektroninį stebėjimo įtaisą.

Tam, kas apiplėšė įsibrovęs į patalpą arba panaudojęs nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą, Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki septynerių metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją