Prokuratūra ketvirtadienį pranešė, kad reaguojant į visuomenės susidomėjimą ir remiantis vasario 20 d. Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate gautu pranešimu, jog 18.33 val. Kaune, Pramonės pr., pastebėtas automobilis „Ford“, kurio vairuotojas Algimantas Ulvidas atvyko į degalinę kartu su nepilnamete (g. 2007 m.), prokuroras kreipėsi į Kauno apylinkės teismą su prašymu A. Ulvidui sugriežtinti kardomąją priemonę, paskiriant jam intensyvią priežiūrą.

Remiantis naujausiais duomenis, akivaizdu, kad kaltinamasis A. Ulvidas pažeidė jam paskirtą kardomąją priemonę - rašytinį pasižadėjimą neišvykti, o būtent šios kardomosios priemonės sąlygą, uždraudžiančią bendrauti su 16 metų nesulaukusiomis mergaitėmis.

Prašyme pakeisti kardomąją priemonę prokuroras atkreipė dėmesį ir į tai, kad ši kardomoji priemonė buvo atnaujinta Kauno apylinkės teisme prieš 10 dienų iki paminėto įvykio vasario 20 d. ir A. Ulvidas buvo apie tai informuotas.

Atsižvelgiant į išdėstytas aplinkybes prokuroras pateikė teismui prašymą A. Ulvidui pakeisti kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti į kitą kardomąją priemonę – intensyvią priežiūrą.

Teismo prašoma nustatyti, kad A. Ulvidas kiekvieną dieną, laikotarpiu nuo 06.00 val. iki 21.00 val. privalėtų būti namuose, kad negalėtų lankytis prie mokyklų, gimnazijų ir kitų ugdymo įstaigų.

Kadangi A. Ulvidas motyvuoja, kad nesugeba atskirti mergaičių amžiaus ir negali nuspręsti ar jos jam sako savo tikrą amžių, prokuroras taip pat prašo nustatyti draudimą A. Ulvidui bendrauti ar ieškoti ryšių su nepilnametėmis (iki 18 m. amžiaus) mergaitėmis.

Dėl šio pareiškimo nagrinėjimo pakeisti kardomąją priemonę eigos rekomenduojame kreiptis į Kauno apylinkės teismą, kurio žinioje yra nagrinėjama byla.

Taip pat pabrėžiame, kad pagal įstatymus šio asmens daromos veikos nėra priskiriamos sunkiems nusikaltimams ir nėra įtrauktos į suėmimo skyrimo pagrindus, todėl šiam asmeniui tiesiog nėra galimybės paskirti griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo.

Taip pat prokuratūra primena, kad balandžio 3 dieną teismas skelbs nuosprendį A. Ulvidas byloje. Tyrimui vadovaujantis prokuroras teismo prašė skirti jam subendrintą bausmę pagal 4 epizodus prieš 5 mergaites (BK 153 str. 1 d.) paskiriant 2 metus ir 10 mėnesių laisvės atėmimo ir skelbiant nuosprendį asmenį suimti teismo salėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją