Šiaulių policijos suvestinėje galima rasti 2020 m. kovo 9 d. fiksuotą įvykį. Tądien, 19 val. 47 min., Šiauliuose, K. Korsako g., neblaivus (2,52 prom.) vyras, gimęs 1980 m., vairavo automobilį „Chrysler Grand Voyager“. Įtariamasis sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Įtariamasis – šeštadienį avariją sukėlęs T. R.

Kaip pranešė Šiaulių apskrities policija, už vairavimą esant girtam jis trims metams neteko teisių, taip pat buvo konfiskuota automobilio vertę atitinkanti pinigų suma - 2346 eurai.

Nors už vairavimą girtam jam iškelta baudžiamoji byla ir grėsė bauda ar net laisvės atėmimas iki vienerių metų, vyras šių problemų išvengė, kadangi ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas pagal laidavimą 2020 m. balandžio 27 d.

Tai reiškia, kad vyras nuoširdžiai gailėjosi, atlygino padaryta žalą ir, prokuratūros vertinimu, daugiau naujų nusikaltimų turėjo nepadaryti, todėl buvo vertas pasitikėjimo. Tokį nutarimą patvirtino ir Šiaulių apylinkės teismas. Todėl jis perduotas už jį laidavusio artimo žmogaus atsakomybėn, kuris prižadėjo jam daryti teigiamą įtaką.

Visgi panašu, kad išvadų vyras nepadarė, o jo gailestis nebuvo pats nuoširdžiausias, nes dar neatgavęs teisių, jis ir vėl sėdo prie vairo.

„Draudžiamu vairuoti laikotarpiu asmuo buvo baustas dėl KET pažeidimų – dėl nustatyto greičio viršijimo bei parkavimo draudžiamose vietose“, – nurodė Kauno apygardos prokuratūros atstovė Tautvilė Merkevičiūtė.

Kol kas neaišku, ar vyras iš šįkart prieš eismą lėkė būdamas girtas, tą dar nustatinėja ekspertai.

Slėpė mokesčius

Be to, tai buvo ne pirmas kartas, kai jis turėjo problemų su teisėsauga. Anksčiau smulkiai įmonei „Agrožemaitija“ vadovaujantis šiaulietis buvo patekęs į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos akiratį.

Delfi 2021 m. skelbė, kad jis stojo prieš teismą vengimo mokėti dėl vengimo mokėti pridėtinės vertės mokestį (PVM). Įtariama, kad per kiek daugiau nei dvejus metus valstybei nesumokėta beveik 15 tūkst. eurų. Kaltinamajam reikėjo atsakyti ir dėl beveik 6 tonų Lietuvoje neregistruotų, falsifikuotų augalų apsaugos produktų laikymo.

Tyrimas buvo pradėtas 2020 m. pavasarį, FNTT pareigūnams įtarus, kad Šiaulių rajone veikiančios, cheminiais augalų apsaugos produktais prekiaujančios įmonės apskaita gali būti tvarkoma apgaulingai, siekiant valstybei nemokėti PVM.

Tyrimo metu pavyko nustatyti, kad įmonės direktorius buhalteriams galimai teikė netikslius duomenis apie savo vykdytus pardavimo sandorius, kai buvo parduota beveik 19 tonų skirtingų augalų apsaugos produktų ir gauta beveik 85 tūkst. eurų pajamų.

Nesuvokiama avarija

Šeštadienio vakarą feisbuke paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame prieš eismą greitkelyje A1 lekiantis „Mercedes-Benz GL550“ milžinišku greičiu kaktomuša susiduria su „BMW 540“. Po susidūrimo „Mercedes“ trenkėsi į atitvarus ir užsidegė, jo vairuotojas, gimęs 1980 m., iškrito iš automobilio ir žuvo. Neišgyveno ir BMW vairuotojas, gimęs 1961 m.

Apgadinta ir šalia važiavusi „Škoda Octavia“, tačiau šis ekipažas rimčiau nenukentėjo, žmonės gydosi ambulatoriškai.

Pasak tyrimą dėl avarijos kontroliuojančio prokuroro Osvaldo Stadaliaus, esminis klausimas, į kurį dabar turės atsakyti tyrėjai, – kas nulėmė nesuprantamus vairuotojo veiksmus.

„Ar jį sutrikdė navigacija, ar tai neblaivumas, ar dar kokios priežastys“, – svarstė pašnekovas.

Dabar svarbiausi darbai: užduotys mirties priežasčiai nustatyti, blaivumo nustatymas, surinkti visą įmanomą medžiagą apie įvykį, vaizdo įrašų analizė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)