Iš Baltarusijos į Lietuvą įvažiavusį traukinį Kenos geležinkelio poste dirbantys Lietuvos muitinės pareigūnai naujuoju rentgenu patikrino pirmadienį, apie 11.30 val. Viename iš vagonų su durpių briketais pastebėta įtartinų paketų.

Detaliai patikrinus paaiškėjo, kad vagone išties pilna į polietileną supakuotų cigarečių kontrabandos. Iš viso muitinės pareigūnai aptiko 9050 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Nelegalių rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 35 tūkst. eurų.

Pernai Lietuvoje geležinkelio transporte muitinės pareigūnai sulaikė 854 000 pakelių cigarečių kontrabandos. Sulaikytų cigarečių bendra vertė – 3,128 mln. eurų.

Didžioji dalis kontrabandos 2022 m. buvo sulaikyta būtent Kenos geležinkelio poste.

Tai pirmasis kontrabandos sulaikymas Kenoje šiemet, praėjusią savaitę panašią kontrabandos siuntą, paslėptą akmens skaldoje, Lietuvos muitininkai sulaikė Stasylose.

Nuo 2022 m. spalio Kenos geležinkelio poste pradėjus veikti naujajai rentgeno kontrolės sistemai, kontrabandininkai ėmė vengti gabenti nelegalius krovinius per šį postą, bet metų pabaigoje rentgenas padėjo VSAT pareigūnams atskleisti rekordinę kontrabandą. Tąsyk krovinyje su saulėgrąžų granulėmis aptikta 672 tūkst. pakelių rūkalų.

Tokias rentgeno sistemas planuojama sumontuoti ir Stasylų bei Kybartų geležinkelio kontrolės postuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją