Kaip šeštadienio pavakarę Eltą informavo PAGD Situacijų koordinavimo skyrius, darbai baigti apie 16 val., buvo išvalgyta Neris nuo Žirmūnų tilto iki Valakampių pliažo.

„Buvo išžvalgyta upė nuo Žirmūnų tilto iki Valakampių pliažo. Kol kas nerasta“, – teigė skyriaus atstovas.

Prie paieškos prisidedantys savanoriai šeštadienį žvalgė Neries pakrantes Vilnuje, suskirstytas į 27 segmentus – nuo antrojo Valakampių paplūdimio iki Smiglių gyvenvietės Vilniaus rajone.

Paieškas dronais apsunkino oro sąlygos

Ryte savanoriai planavo vykdyti paiešką Elektrėnų, Vievio, Kauno ir Vilniaus apylinkėse, panaudojant dronus. Pasak paiešką dronais koordinuojančios Raudonojo Kryžaus Reagavimo į ekstremalias situacijas padalinio vadovės Violetos Masteikeinės, darbą apsunkino sudėtingos oro sąlygos.

„Dėl stipraus vėjo ir protarpinio lietaus ir sniego paieškos beveik nevyko. Skrido vienas mūsų ekipažas, patikrino tik vieną ruožą“, – Eltai šeštadienio pavakarę sakė V. Masteikienė.

Anot jos, intensyvesnę paiešką dronais tikimasi vykdyti sekmadienį.
„Rytojaus oro prognozės yra geresnės, toliau tęsime paiešką“, – komentavo Raudonojo Kryžiaus atstovė.

Ji informavo, kad Neries pakrantė dronais žvalgoma dviem kryptymis – nuo Vilniaus iki Čiobiško kelto Kaišiadorių rajone ir atvirkščiai.

„Kauniečiai juda nuo Čiobiškio kelto vietos link Vilniaus. Tikėjomės šiandien jau susitikti, nes ten nėra tiek jau daug likę patikrinti, bet oro sąlygos tą apribojo“, – sakė V. Masteikienė.

Jos teigimu, nuo pirmadienio iki šeštadienio prie M. Davidonio paieškų prisijungė 25 savanoriai su dronais, dalis kurių ieškant dingusio asmens prisideda kasdien.

Išvalgyta dalis pakrantės Kaune

V. Masteikienė taip pat pasidalino informacija, kad Kauno apskrities 2-asis Šaulių sąjungos rinktinės dronistų būrys išžvalgė Neries pakrantę Kaune – tarp Varnių ir Vilijampolės tiltų.

„Kadangi vandens labai daug, srovė labai didelė, neatmestina versija, kad dingusįjį galima rasti jau nebe Vilniaus teritorijoje“, – pažymėjo ji.

ELTA primena, kad pranešimas policijoje apie dingusį paauglį Vilniuje gautas praėjusį šeštadienį, apie 21 val.

Tikrintos versijos nepasitvirtino

Šeštadienį ryte organizatoriai pranešė, kad paieška bus tęsiama Neries krantinėje, ji savanoriams buvo paskirstyta į segmentus.

„Neikite vieni, būkite keliese. Ką nors radus, komanda pasiskirsto – vieni lieka prie radinio, kiti eina pasitikti pareigūnų“, - rašo organizatorė.

Po šeštosios paieškų dienos buvo neslepiamas nusivylimas: „Šiai akimirkai visos tikrintos versijos dėl Mykolo dingimo nepasitvirtino“.

Mykolas Davidonis

Dronų paieška tęsiama

Feisbuko puslapyje „Mykolo paieška“ organizatoriai dėkoja savanoriams už pasiaukojimą, už laiką ir norą padėti surasti 15-metį.

Buvo pranešta, kad ir šeštadienį bus tęsiama Mykolo paieška dronais.

Kreipiamasi į Elektrėnų, Kauno, Vilniaus ir Vievio gyventojus. Teigiama, kad bus judama nuo Čiobiškio miestelio Vilniaus link ir nuo Vilniaus Kauno link.

„Mes turime jau šaunią dronisrų komandą, bet visada laukiame pastiprinimo“, – teigė savanorė.

Penktadienį ugniagesiai išžvalgė Neries upę ir abi jos pakrantes nuo Šilo tilto iki Valakupių pliažo bei nuo Šilo tilto iki Lazdynų tilto ir nuo Žirmūnų tilto iki Litexpo rūmų.

Buvo panaudotos dvi valtys ir du sonarai. Paieškai pasitelktas specialiai apmokytas šuo. Vis dėlto, dingęs vaikinas nebuvo rastas.

Mįslingai dingo

Delfi primena, kad paauglys šeštadienį, apie 12 val., išėjo iš namų, paskutinį kartą draugai jį matė 16 val. prie Vingio kino teatro. 16 val. 30 min. jis vaizdo skambučiu susisiekė su draugu. Vaizdo kameromis užfiksuota, kad 16 val. 10 min. jis išlipo iš 4 maršruto troleibuso Kražių stotelėje ir nuėjo Neries link.

Savanoriai prie Žirmūnų tilto rado Mykolo striukę ir kuprinę, vėliau ir telefoną, banko kortelę bei ausines.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)