Muitinės kriminalinė tarnyba praneša, kad vasario 8 d. iš Baltarusijos įvažiavęs krovininis traukinys su atvirų vagonų sąstatu, buvo patikrintas Stasylų geležinkelio poste.

Sąstatas į Rusijos Kaliningrado sritį tranzitu per Lietuvos teritoriją gabeno smulkios akmens skaldos krovinį.

Tikrindami muitininkai badant skaldą geležiniais smaigais. Dviejuose iš sąstato vagonų po skalda aptikta kontrabanda – į juodą polietileną supakuotos cigaretės.

Iš viso rasta 11 500 pakelių baltarusiškų rūkalų „Fest“ ir ‚Minsk“, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 44 620 eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Lietuvos muitinėje 2022 m. buvo pradėta 19 ikiteisminių tyrimų dėl kontrabandos geležinkelio transporte. Didžioji jų dalis – dėl kontrabandos Kenos geležinkelio poste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją