Trečiadienio vakare ties Lazdijų rajono Akmenių kaimu, kelyje Lazdijai–Akmeniai, VSAT pareigūnai, talkinami Lazdijų policininkų, patikrino iš Lietuvos išvažiuojantį automobilį „Crysler Voyager“.

Pasieniečiai turėjo informacijos, kad juo gali būti gabenami neteisėti migrantai.

Lietuvoje registruotą transporto priemonę vairavo 40-ies Moldovos pilietis. VSAT pareigūnams jis pateikė tvarkingus automobilio dokumentus, Lietuvoje jis buvo legaliai. Tačiau automobilio salone, kuriame buvo išmontuotos keleivių sėdynės, už likusiųjų, vairuotojo ir keleivio, VSAT pareigūnai iškart pastebėjo penkis besislepiančius vyrus.

Netrukus paaiškėjo, kad visi jie – VSAT Užsieniečių registracijos centro Pabradėje gyventojai: du 24 metų bei 33 metų – Irano, 29 metų – Irako ir 25 metų – Tuniso piliečiai. Šie vyrai Lietuvoje yra pasiprašę prieglobsčio. Jie turėjo teisę parai nevaržomai judėti tik Lietuvos teritorijoje. Pirminiais duomenimis, nesulaukę sprendimo dėl savo prašymų ir neturėdami teisės išvykti iš šalies, migrantai mėgino pasprukti į Vakarų Europą.

VSAT pareigūnai vairuotoją sulaikė ir uždarė į areštinę, o neteisėtus migrantus laikinai patalpino Kalvarijos pasienio užkardoje.

Dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą moldavui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją