Ketvirtadienį apie 21 val. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus ir Imuniteto poskyrio pareigūnai Šumsko pasienio kontrolės punkte sustabdė į Baltarusiją vykusį automobilį “Porsche Cayenne”.

Šiame punkte nėra muitinės pareigūnų ir tarnybą čia vykdo tik Lietuvos ir Baltarusijos pasieniečiai.

Automobilį vairavo 37 metų Baltarusijos pilietis. Jis pareigūnams pateikė asmens ir automobilio registracijos dokumentus. Pasieniečiai pirmiausiai atkreipė dėmesį į Baltarusijoje, kur neva buvo registruota mašina, išduotą automobilio techninį pasą. Dokumente patyrę VSAT pareigūnai įžiūrėjo tam tikrų klastotės požymių, todėl buvo nuspręsta automobilį ir jo vairuotoją sulaikyti.

Detaliau apžiūrėjus visureigį įtarta, kad suklastoti ir automobilio kėbulo numeriai – buvo aptikta jų perkalimo požymių.

Penktadienį ryte Vilniaus rinktinės operatyvininkai "Porsche Cayenne" dokumentus perdavė ištirti VSAT Dokumentų tyrimo centro specialistams, taip pat nustatyta, kad visureigis pernai gruodį buvo pavogtas Vokietijoje.

Automobilio vairuotojas uždarytas į policijos areštinę. Dėl dokumentų klastojimo ir naudojimosi jais bei dėl transporto priemonės identifikavimo numerių klastojimo VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pirminiais duomenimis, pernai pagamintas “Porsche Cayenne Turbo” modelio prabangus visureigis priklausomai nuo mašinos komplektacijos ir įvairių patobulinimų gali būti vertas daugiau kaip 400 tūkstančių litų.