Informacija apie pirmadienį užpultą merginą pradėjo sklisti feisbuko grupėse.

„Apie 8.10 val. Vilniuje, Medeinos g. (Pašilaičiuose) prie mokyklos buvo užpulta 18 metų mergina (nepažįstamas vyras sekė merginą). Merginai pavyko apsiginti panaudojant ašarines dujas. Užpuolikas pasišalino“, – tokia lakoniška žinutė pasirodė Perkūnkiemio gyventojų grupėje.

Vilniaus apskrities policijos atstovė Delfi patvirtino, kad apie tokį incidentą 8 val. 56 min. pranešta ir pareigūnams. Nukentėjusioji pasakojo, kad vyras sugriebė ją už rankos, tačiau ji atsakė jam dujų balionėliu.

Pirminė versija, kad užpuolikas kėsinosi apvogti merginą, kadangi griebė už rankos, ant kurios buvo jos rankinukas. Fiziškai moksleivė nenukentėjo ir turtinės žalos nepatyrė, nepaisant to, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo įvykdyti vagystę.

Paskutinėmis savaitėmis tai trečias incidentas, kai viešoje vietoje užpuolamos merginos, šie įvykiai kelia įtampą visuomenėje. Vasario 1 d. sostinės centre, Žvėryno rajone, 15 val. 40 min., vyras nusitempė į miško masyvą iš mokyklos ėjusią 15-metę ir ją išžagino.

„Vyksta ikiteisminis tyrimas. Kol kas daugiau informacijos neturime“, – apie šį incidentą pranešė sostinės policija, paklausus, ar jau nustatytas įtariamasis.

Delfi rašė ir apie atvejį, kai prieš porą savaičių maniakas užpuolė į mokyklą Karoliniškėse einančią 12-metę, tąkart mergaitę išgelbėjo drąsi praeivė. Šis įvykis ypač suneramino rajono bendruomenę, kadangi policija nesuskubo imtis veiksmų, motyvavusi, kad jiems trūksta pajėgų. Ikiteisminis tyrimas ir aktyvi maniako paieška pradėta tik po žiniasklaidos publikacijos. Kiek žinoma, įtariamasis kol kas nenustatytas ir šiuo atveju.

Kol patruliavimą suaktyvinę pareigūnai intensyviai aiškinasi šiuos nusikaltimus, gyventojai patys imasi iniciatyvos. Žvėryne moterims ir merginoms organizuoti savigynos kursai, o Karoliniškėse gyventojai rinkosi patruliuoti patys.

Duomenų, kad sostinėje siautėja serijinis maniakas, pareigūnai sako neturintys.

Dalinamasi ir įvairiais naudingais patarimais, kaip apsaugoti save ir aplinkinius. Gyventojai raginami įspėti vaikus nešnekėti su nepažįstamais, neimti iš jų saldainių ir nelipti į svetimus automobilius. Be to, vaikus reiktų įspėti garsiai šaukti ir rėkti, jeigu yra užpuolami. Būtent toks elgesys padėjo 12-metei Karoliniškėse.

Svarbu nedelsiant apie įvykius pranešti 112, kadangi policijai rasti įtariamuosius daug lengviau sekant karštais pėdsakais. Taip pat siūloma mažamečius lydėti, jei jiems tenka eiti atokesnėse vietose, ypač, kai tamsu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)