Trečiadienio vakare Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Kaunas–Suvalkai, patikrinti sustabdė iš Lietuvos išvažiuojantį automobilį „Mercedes-Benz R280“.

Vokietijoje registruotą transporto priemonę vairavo 43-ejų Vokietijos pilietis. Kartu vyko dar trys žmonės: tvarkingus dokumentus turėjęs 34-erių Pakistano pilietis, turintis leidimą gyventi Vokietijoje, 26-erių moteris bei 30-ties vyras, abu Indijos piliečiai. Šie indai Latvijoje yra pasiprašę prieglobsčio. Pirminiais duomenimis, nesulaukę sprendimo dėl savo prašymų ir neturėdami teisės išvykti iš šalies, migrantai bandė pasprukti į Vakarų Europą.

Kalvarijos užkardos pareigūnai ketveriukei kelionės tęsti neleido. Indus vežusį vokietį ir pakistanietį VSAT pareigūnai sulaikė ir laikinai uždarė Kalvarijos pasienio užkardoje. Indai taip pat laikinai įkurdinti Kalvarijos pasienio užkardoje.

Patikslinus aplinkybes, sulaikytuosius planuojama perduoti Latvijos pareigūnams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją