Šiaulių apygardos teismas V. Valiui ir N. Mikelioniui skyrė laisvės atėmimą 11 metų 6 mėnesiams, o G. Bieliauskui – laisvės atėmimą 10 metų 6 mėnesiams.

Šį tyrimą atliko teisėsaugos institucijų tyrimo grupė, ją sudarė Lietuvos kriminalinės policijos biuro ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių, Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos ir Vilniaus valdybos (šiuo metu Centrinė tyrimų valdyba) pareigūnai.

Prokuratūra praneša, kad šį labai sunkų nusikaltimą kaltinamieji suorganizavo ir padarė Lietuvoje 2017 m. pradžioje. Buvo susitarta, kad N. Mikelionis ir G. Bieliauskas parduos kaltinamajam V. Valiui kokaino už 50 tūkst. Eur.

N. Mikelionis ir G. Bieliauskas per 1,5 kg narkotinės medžiagos (miltelių), kurių sudėtyje buvo 1033,28 g gryno kokaino, supakavo ir uždarė į 6 konservų dėžutes. Vienas kaltinamųjų jas atvežė į Kauną ir pardavė V. Valiui.

Narkotikų perdavimo metu V. Valius sumokėjo 10 tūkst. Eur, o likusi pinigų suma turėjo būti perduota kaltinamiesiems pardavus kokainą. Konservus su kvaišalais V. Valius paslėpė savo namuose, Klaipėdos rajone. 2017 m. pavasarį policijos pareigūnai konservų dėžutes su paslėptu kokainu rado ir paėmė.

Gauta duomenų, kad V. Valius, siekdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės už kokaino įsigijimą, įkalbėjo niekuo dėtą žmogų už pinigus prisiimti atsakomybę. Šios informacijos pagrindu buvo nustatyti kitų, tame tarpe ir korupcinių, nusikaltimų epizodai.

Teisme visi trys kaltinamieji savo kaltę neigė.

Šiaulių apygardos teisme priimtas apkaltinamasis nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šiuo metu Lietuvos teismuose nagrinėjamos dar trys baudžiamosios bylos, kuriose kaltinimai pareikšti V. Valiui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją