Bylos duomenimis, 2021 metų kovo 17 d. nuteistoji į Marijampolės pataisos namus išsiuntė siuntą, kurioje kartu su kitais daiktais buvo ir du kvaišalais (sintetiniais kanabinodais) impregnuoti lapai. Pareigūnams tikrinant gautą siuntą, joje rasti lapai sukėlė įtarimą, nes ant jų matėsi įvairios dėmės.

Bylą dėl šios nusikalstamos veikos išnagrinėjęs Marijampolės apylinkės Vilkaviškio rūmų teismas pritarė valstybinį kaltinimą palaikiusio Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroro Kęstučio Gaubio siūlomai bausmei. Teismo nuosprendžiu S. S. buvo pripažinta kalta dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti (pagal Baudžiamojo kodekso 260 straipsnio 2 dalį), jai paskirta aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Su šiuo nuosprendžiu nesutikusi nuteistoji pateikė apeliacinį skundą ir prašė pirmosios instancijos teismo nuosprendį panaikinti ir jos atžvilgiu priimti naują – išteisinamąjį nuosprendį, o šio prašymo netenkinus – pakeisti nuosprendžio dalį dėl jai paskirtos laisvės atėmimo bausmės.

Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija šių metų vasario 1 dienos nutartimi atkreipė dėmesį į tai, kad kaltinamoji veikdama tyčia, įvykdė nusikaltimą, priskiriamą sunkių nusikaltimų kategorijai. Kaltinamoji ne tik laikė psichotropines medžiagas, su tikslu jas platinti, bet ir ėmėsi realių veiksmų šį tikslą įgyvendinti – psichotropines medžiagas išsiuntė į pataisos namus.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras. Ikiteisminį tyrimą atliko Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos Ikiteisminio skyriaus pareigūnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją