Pirminiais duomenimis, sausio 31 d. 10 val. 16 min. Vilniaus apskr. VPK gautas pranešimas, kad Vilniuje, Justiniškių g. 43, Vilniaus Levo Karsavino mokyklos laiptinėje, buvo aptiktos 3 plastikinės talpos su neaiškios kilmės biria medžiaga. Viena jų sprogo.

Nukentėjusiųjų ar apgadinto turto nėra. Mokykla jokių grasinimų nebuvo gavusi.

Pareigūnai skelbė pirminė versija – norima buvo atšaukti mokykloje turėjusią vykti ketvirtokų įskaitą – žinių patikrinimą.

Buvo įvestas planas „Skydas“. Iš mokyklos evakavo mokinius ir darbuotojus.

Pirminės apžiūros metu nustatyta, kad tai – savadarbis „sprogmuo“, plastikiniame butelyje sumaišyta buitinė chemija su folijos ritinėliu viduje. Pakračius butelį, įvyksta cheminė reakcija.

Paaiškėjo įtariamasis

Trečiadienį policija paskelbė, kad vėliau pareigūnai nustatė, kad tai 15-metis kitos mokyklos moksleivis.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str. (viešosios tvarkos pažeidimas).

Pranešta apie panašų įvykį

Po paviešinto įvykio mokykloje į pareigūnus kreipėsi ir vyriškis, jis teigė, kad panašų sprogmenį rado daugiabučio namo laiptinėje.

Teigiama, kad sausio 31 d., apie 17 val. 25 min., į Vilniaus apskr. VPK kreipėsi vyras (gim. 1974 m.), kuris pranešė, kad sausio 30 d., apie 21 val. 30 min., Vilniuje, Architektų g., daugiabučio laiptinėje, du nepilnamečiai jaunuoliai (abu gimę 2007 m.) paliko plastikinį butelį su neaiškia chemine medžiaga, kuri sprogo.

Apgadinta laiptinės siena ir šviestuvas. Įvykio metu žmonės nenukentėjo.

Įtariamieji nepilnamečiai perduoti tėvams. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 187 str. 2 d. (turto sunaikinimas ar sugadinimas).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)