Antradienį 11 valandą griūvantį Tilto gatvės tiltą apžiūrėjo LR Prezidentas Gitanas Nausėda. Čia taip pat dirba ir Kėdainių rajono savivaldybės vadovai – meras Valentinas Tamulis, vicemeras Paulius Aukštikalnis, administracijos direktorius Arūnas Kacevičius.

Uždaromas kelias per tiltą

Pranešime skelbiama, kad dėl infrastruktūros pažeidimo, uždaromas eismas rajoniniu keliu Nr. 1906 Aukštutiniai Kaniūkai–Babtai–Labūnava–Kėdainiai nuo 44,37 iki 44,44 km (Kėdainių tiltas per Nevėžį).

Ugniagesiai informavo, kad Kėdainiuose, Tilto g. į Nevėžį įkrito tilto atbrailos. Iškvietimas buvo gautas apie 7 val.

Anot Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, apie įvykį pranešė praeivė, ji informavo, kad yra įdubusi tilto dalis.

Į įvykio vietą atvyko net dvi ugniagesių autocisternos, gelbėtojai aptvėrė tiltą ir laukė policijos bei kelininkų. Nelaimės metu žmonės nenukentėjo, transporto priemonės nebuvo apgadintos. Nei pėsčiųjų, nei automobilių eismas nevyksta. Policija dirba įvykio vietoje.

Pranešė ir į mokyklą ėjęs vaikas

Kaip Eltai teigė Bendrojo pagalbos centro atstovė spaudai Vilma Juozevičiūtė, antradienio rytą skubiosios pagalbos telefonu 112 dėl įgriuvusio tilto Kėdainiuose sulaukta trijų skambučių. Žmonės teigė matę į vandenį įkritusias tilto dalis, vienas pirmųjų apie įvykį pranešė į mokyklą ėjęs vaikas.

„Kaip informavo 07.49 val. į įvykio vietą nuvykusios priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pajėgos, į upę nukrito apie 1,5 m pločio ir 35 m ilgio dalis. Tiltas aptvertas STOP juostomis“, – teigė V. Juozevičiūtė.

Kėdainių rajono savivaldybė kaltina LAKD

Socialiniame tinkle „Facebook“ Kėdainių rajono savivaldybė pasidalino informacija apie įvykį.

„Pradėjus tilto per Nevėžį ties Vilainiais rekonstrukciją, transporto srautas buvo nukreiptas kitais tiltais.

Rajono savivaldybės vadovai, matydami padidėjusį tiltų, o ypač tilto, esančio Tilto gatvėje, apkrovimą, praėjusiais metais du kartus kreipėsi į Lietuvos automobilių kelių direkcija, kuriai priklauso minėtas tiltas, kad būtų įvertinta šio tilto būklė.

Buvo gautas atsakymas, kad nustatytai atskirų statinio konstrukcijų pažeidimai. VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija parašė, kad laikotarpiu, kol bus vykdoma statinio stebėsena bei būtini tyrimai, tiltu leidžiamas tik lengvųjų transporto priemonių, viešojo transporto ir transporto priemonių, kurių masė ne didesnė kaip 20 tonų, eismas, ribojant tilto važiuojamosios dalies plotį.

Galutinių išvadų apie tilto būklę negauta iki šiol.

Sausio 31 dieną, nugriuvus daliai tilto konstrukcijų, tiltas per Nevėžį Tilto gatvėje uždarytas.

Eismas nukreipiamas tiltu, esančiu kelyje Jonava – Šeduva“, - rašo Kėdainių rajono savivaldybė.

Tiltas buvo blogos būklės

Lietuvos automobilių kelių direkcija pateikė daugiau informacijos dėl Kėdainių tilto per Nevėžį.

„Įlūžus sijai uždarytas eismas Kėdainių tiltu per Nevėžį (rajoniniu keliu Nr. 1906 Aukštutiniai Kaniūkai–Babtai–Labūnava–Kėdainiai nuo 44,37 iki 44,44 km).

Informacija apie įvykį buvo gauta iš AB „Kelių priežiūra“ šiandien, sausio 31 d., apie 7.30 val. Eismas tiltu operatyviai uždarytas, statomi apylankos ženklai kaip apvažiuoti uždarytą vietą ir AB Lietuvos automobilių kelių direkcijos specialistai išvyko į vietą įvertinti situacijos. Eismas laikinai kreipiamas apylanka krašto keliu Nr. 144 Jonava–Kėdainiai–Šeduva.

Šis tiltas buvo įvertintas kaip blogos būklės ir dėl šios priežasties jau kurį laiką buvo apribota leistina masė iki 20 tonų, taip pat nukreipiamosiomis gairėmis po 1,2 metro iš abiejų pusių susiaurinta važiuojamoji dalis. Tiltą buvo ruošiamasi tvarkyti. Praėjusių metų gruodžio mėn. pasirašyta sutartis dėl projektavimo.

Šio tilto stebėseną AB Lietuvos automobilių kelių direkcijos specialistai vykdė nuolatos. Paskutinį kartą tiltas apžiūrėtas praėjusią savaitę.

AB Lietuvos automobilių kelių direkcija aiškinasi įvykio priežastis, viena galimų versijų – tilto sija galėjo būti pažeista dėl juo važiavusio sunkiasvorio transporto, kurio masė viršijo nustatytą masės ribojimą.

AB Lietuvos automobilių kelių direkcija kreipiasi į Kėdainių rajono savivaldybę, policiją dėl bendradarbiavimo siekiant nustatyti įvykio aplinkybes“, - rašoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)