Pirminiais duomenimis, 21 val. 34 min. BPC buvo gautas vyriškio pranešimas, kad Raseinių r., Maskvitų k., namuose, jis ketina nusižudyti ir turi sprogmenų.

Šiaulių apskr. VPK Raseinių r. PK pareigūnams nuvykus į įvykio vietą, vyriškis, pro gyvenamojo namo virtuvės langą, nukreipdamas šaunamąjį ginklą, grasino policijos pareigūnams.

Atvykus Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“ pareigūnams ir patekus į namą, sulaikyti neblaivus (2,93 prom.) vyras (gim. 1981 m.) ir neblaivus (2,65 prom.) vyras (gim. 1976 m.), kurie uždaryti į areštinę.

Įvykio vietos apžiūros metu rasti ir paimti du pneumatiniai šaunamieji ginklai, optinis taikiklis.

Sulaikymo metu sužalotų asmenų nebuvo.

Įvykio vietoje taip pat dirbo ir medikai, ir ugniagesiai. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informavo, kad 23.19 val. jie gavo pareigūnų pranešimą, jog yra reikalinga pagalba sulaikant agresyvų asmenį, jis užsirakinęs, teigia, jog susprogdins namą (galimai turi sprogmenų bei šaunamųjų ginklų).

Teigiama, kad gelbėtojai kartu su medikais budėjo, kol pilietis buvo sulaikytas.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 287 str. 1 d. (grasinimas valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją