Prokuratūra informavo, kad 2020 metų gruodžio 25-osios vakarą viename Visagino daugiabutyje į kaimynų butą užėjęs vyras rado be gyvybės ženklų gulinčią buto šeimininkę ir miegantį jos sugyventinį R. P. Kaimynas iškvietė policiją ir greitąją. Atvykę medikai konstatavo moters mirtį. Vėliau teismo medicinos ekspertai nustatė, kad moteris buvo mirtinai sumušta, jai suduota ne mažiau kaip 50 smūgių.

Nužudytosios sugyventinis R. P. savo kaltę pripažino. Jis teigė prieš moterį smurtavęs iš pavydo, nes įtarė ją neištikimybe.

2021 metų gruodžio 24-osios vakarą į kaimą Biržų rajone buvo iškviesta policija ir greitosios medicininės pagalbos medikai. Vietos gyventojai pareigūnams pranešė, kad pas juos, prašydamas pagalbos, atėjo sužeistas kaimynas. Vyras jiems sakė, kad jį peiliu subadė svainis.

Sužeistasis greitąja buvo skubiai išgabentas į ligoninę, tačiau po paros dėl pjautinių-durtinių sužalojimų pilve ir krūtinės ląstoje mirė.

Įtariamąjį – Kupiškio rajone gyvenantį P. Č., į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai rado nukentėjusiojo namuose ir sulaikė. Kupiškėnas ikiteisminio tyrimo metu teigė, kad buvo atvažiavęs per šventes aplankyti namo šeimininko – savo sesers brolio, ir kartu su juo girtavo. Kodėl jis dūrė peiliu nuo paauglystės pažįstamam savo draugui, P. Č. paaiškinti negalėjo, nes nieko dėl girtumo nepamena.

Abiems ikiteisminiams tyrimams vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Panevėžio apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Valdemara Chodorcevičienė.

Ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo Biržų rajone atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos, o dėl nusikaltimo Visagine – Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai.

Sausio 26 dieną Panevėžio apygardos teisme šiose bylose paskelbti apkaltinamieji nuosprendžiai. Kupiškio rajono gyventojui P. Č. teismas skyrė 8-erių o Visagine gyvenančiam R. P. – 13-kos metų laisvės atėmimo bausmes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją