Šiaulių apskrities policijos pranešime teigiama, kad tėvai 2019 metų sausio pradžioje merginą išlydėjo į Malaiziją pas draugą, su kuriuo susipažino internetu. Skrydis buvo suplanuotas per Suomiją ir Katarą.

Po keleto dienų raseiniškiai sulaukė žinutės, kad dukra sėkmingai pasiekė tikslą, bet tada ryšys su artimaisiais nutrūko. Sunerimę tėvai kreipėsi į Raseinių rajono policijos komisariatą, prašydami pradėti dingusios be žinios dukros paiešką.

Oficialūs pareigūnų kreipimaisi į Malaizijos teisėsaugą rezultatų nedavė. Jų atsakymai buvo prieštaringi, Raseinių policijos komisariato darbuotojai nesuprato - yra lietuvė Malaizijoje ar ne?

Galiausiai tyrėjai feisbuke surado Malaizijos lietuvių bendruomenės paskyrą ir užmezgė ryšį su šios bendruomenės pirmininke Rita Ruke.
Ji, glaudžiai bendradarbiaudama su pareigūnais, aktyviai įsitraukė į dingusios lietuvaitės paiešką.

2021 m. pradžioje moteris pati kreipėsi į Malaizijos policiją su pareiškimu dėl dingusios merginos. Per programėlę „WhatsApp“ ji malajų kalba išplatino pranešimą apie ieškomą merginą ir jos nuotrauką. Taip pat pasistengė, kad vietiniai detektyvai patikrintų visų Raseinių tyrėjų atsiųstų galimų lietuvaitės telefonų dislokacijos ir jos gyvenamosios vietos adresus.

Gruodžio 20 d. Lietuvos pareigūnai sužinojo, kad dingusiosios vardu iš vienos internetinės prekybos platformos buvo atlikti pirkimai. Ritos Ruke prašymu, siuntos pristatymo adresu nuvykęs detektyvas rado ieškomą merginą.

Tarpininkaujant R. Ruke, buvo sutarta, kad mergina susisieks su Raseinių rajono policija. Su vyriausiuoju tyrėju Vytautu Globiu mergina bendravo vaizdo ryšiu per „Messenger“ programėlę.

„Esu gyva, sveika ir labai laiminga“, – taip save apibūdino rastoji Raseinių rajono gyventoja. Savo išvykimą iš Lietuvos ir kontaktų su artimaisiais nepalaikymą, ji paaiškino noru su jais neturėti nieko bendro nei dabar, nei ateityje. Ir palinkėjo jiems tokio pat laimingo gyvenimo, kokį ji gyvena dabar.

Artimiesiems buvo praneštos dvi žinios – viena gera, kad dukrai nieko blogo nenutiko, kita – skaudinanti širdį, kad ji nenori bendrauti.

Ketverius metus užsitęsusioje paieškoje padėtas taškas. Už tai Raseinių rajono policijos pareigūnai dėkingi Malaizijos lietuvių bendruomenės pirmininkei Ritai Ruke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)