Vilniaus apskrities policija praneša, kad sausio 22 d. apie 2 val. 12 min. Eišiškėse, Vilniaus g., buvo pastebėtas įtartinai manevruojantis „Volvo V70“. Automobilis, prasilenkdamas su policijos tarnybiniu automobiliu, neperjungė tolimųjų šviesų į artimąsias.

Sustabdžius automobilį, paaiškėjo, kad jį vairavo visiškai girtas 23-ejų metų Eišiškių gyventojas – į alkoholio matuoklį jis įpūtė net 2,65 prom. Tai – sunkus girtumas.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įtariamajam gresia laisvės atėmimas iki vienerių metų. Be to, paaiškėjo, kad vairuotojas nebuvo įgijęs teisės vairuoti transporto priemones. Už vairavimą neturint teisės vairuoti jam gresia nemenka bauda – nuo trijų šimtų iki keturių šimtų penkiasdešimt eurų.

Sustabdytame automobilyje kartu važiavo ir blaivi 22-ejų metų amžiaus moteris, turinti teisę vairuoti. Mergina paaiškino, kad automobilį prieš tai vairavo ji, bet važiuojant duobėtu kaimo keliu, automobilis užklimpo baloje ir užgeso.

Pagelbėti pasisiūlė kartu važiavęs vyras – sėdęs prie vairo, jis išvairavo automobilį iš balos ir ruošėsi „saugiai“ sugrįžti į namus Eišiškėse, bet kelionę nutraukė Šalčininkų r. policijos pareigūnai.

Nustatyta, kad tas pats vyras girtas prie vairo buvo įkliuvęs ir 2022 m. gruodžio mėn.

Automobilis „Volvo V70“ uždarytas į saugojimo aikštelę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją