Lietuvos apeliacinis teismas praneša, kad su pirmosios instancijos teismo paskirta bausme nesutinkantis buvęs Ginklų fondo Ūkio padalinio vedėjas S.Kuzminskas buvo pripažintas kaltu dėl didelio kiekio nurašytų ir sunaikintinų šaunamųjų ginklų (apie 200 vnt.), jų dalių, šaudmenų (daugiau nei 5 000 vnt.) pagrobimo ir pardavimo.

Už tai Vilniaus apygardos teismas jam skyrė 5 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, taip pat konfiskuoti iš nusikalstamų veikų gauti 2 000 Eur.

Iš S. Kuzminsko dalį pagrobtų ginklų įsigiję Sigitas Mazaliauskas ir Česlovas Pompolovičius pripažinti kaltais dėl neteisėto šaunamųjų ginklų, jų dalių, šaudmenų įgijimo, laikymo, gabenimo, realizavimo. Abiem paskirtos 3 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmės. Dalis bausmės (1 metai ir 6 mėnesiai) turėjo būti atlikta iš karto, o likusios bausmės dalies vykdymas atidedamas 2 metams ir 4 mėnesiams.

Apeliacinio teismo teisėjų kolegijos vertinimu, pirmosios instancijos teismas S. Kuzminskui paskyrė teisingą bausmę. Teisėjų kolegija pažymėjo, kad tinkamai atsižvelgta į pagrobtų šaunamųjų ginklų ir šaudmenų kiekį ir į tai, kad didelė dalis ginklų vis dar buvo tinkami naudoti.

S. Kuzminsko nusikalstami veiksmai nebuvo spontaniški, ginklų ir šovinių grobimas tęsėsi ne vienerius metus, taip pat nuteistasis ne tik realizuodavo šaunamuosius ginklus, šaudmenis, bet ir prašė kitų nuteistųjų panaikinti ginklų numerius, kad nebūtų galima jų identifikuoti.

Apeliacinio teismo teisėjų kolegijos vertinimu, apygardos teismas netinkamai individualizavo kitiems nuteistiesiems (S. Mazaliauskui ir Č. Pompolovičiui) paskirtas bausmes, klaidingai įvertino aplinkybes, charakterizuojančias nuteistųjų asmenybes, jų padarytų nusikalstamų veikų pavojingumą ir kitas bausmei skirti svarbias aplinkybes.

Apeliacinio teismo nuosprendžiu S. Mazaliauskui ir Č. Pompolovičiui paskirtos galutinės 2 metų ir 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmės, nedelsiant atliekant 1 metų ir 3 mėnesių bausmės dalį, o likusios bausmės dalies vykdymą atidedant 2 metams ir 4 mėnesiams.

Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją