Vilniaus apskries policijos budėtojai penktadienį, apie 22 val. 30 min., gavo pranešimą apie eismo įvykį Žaliųjų Ežerų gatvės pradžioje.

Pirminiais duomenimis, apie įvykį informavo automobilyje „Lexus“ sumontuota automatinė pagalbos iškvietimo sistema eCall.

Bendrojo pagalbos centro atstovė Vilma Juozevičiūtė patikslino, kad skambino ne automobilis, o išmanusis telefonas, naujausias „iPhone“ modelis.

„Jis paskambino į BPC ir automatiniu balso įrašu pranešė apie tai, kad „telefono naudotojas pateko į rimtą eismo įvykį ir neatsako į telefono signalus“. Automatinis balsas padiktavo ir įvykio vietos koordinates. Tai naujos „Apple“ įdiegtos funkcijos. Tiek nauji „iPhone“, tiek išmanūs laikrodžiai „Apple Watch“ gali pranešti apie eismo įvykius. Jų pranešimai skiriasi nuo įprastų eCall, nes nenurodo transporto priemonės, greičio, kuro, kitų transporto priemonės detalių, bet reaguoja į patį įvykį ir perduoda koordinates. Ir mes jau esam sulaukę ne vieno tokio automatinio pranešimo“, – teigia V.Juozevičiūtė.

Gavus informaciją apie eismo įvykį, į avarijos vietą išskubėjo skubiosios pagalbos tarnybos. Santariškių transporto žiede pareigūnai rado gerokai aplamdytą automobilį „Lexus“. Jo priekinis ratas buvo išlūžęs, o iš galinio – išėjęs oras.

Prie žiedinės sankryžos mėtėsi kelio ženklai. Iš vėžių sniege buvo matyti, kad atvažiavęs Kalvarijų gatve, „Lexus“ ties perėja išvertė porą stulpų su kelio ženklais.

Greičiausiai į betoninius bordiūrus sulaužius važiuoklę, automobilis buvo priverstas sustoti.

Prie vairo sėdintis vyras (gim. 1970 m.) nenukentėjo. Jis buvo girtas ir girtėjo akyse. Pirmu bandymu alkoholio matuoklis parodė 1,80 prom., antru – 1,89. Už tai gresia baudžiamoji atsakomybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją