Aplinkos apsaugos departamentas praneša, kad Klaipėdos ir Šiaulių gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai vyko į Plungės rajoną. Turėta informacijos, kad ten gaminami ir parduodami konservai iš laukinių gyvūnų mėsos.

Aplinkosaugininkai rado patalpą, kurioje buvo neteisėtai gaminami konservai. Ten pat rasta etiketėmis pažymėtų konservų su įvairių laukinių gyvūnų mėsa.

Apie konservų gamybos vietą pareigūnai informavo Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą.

„Apžiūrint ūkines patalpas, radinių padaugėjo. Buvo rastas didelis kiekis draudžiamų ne mėgėjų žvejybos įrankių: 15 tinklų ir 3 gaudyklės. Be to, apžiūros metu pastebėjome ir naminės degtinės, todėl informaciją perdavėme policijai“, – sako Klaipėdos GGAI pareigūnas Mindaugas Salys.

Pažeidėjui už tinklų laikymą gresia bauda iki 200 eurų ir paimti neleistini įrankiai.

Tą pačią dieną aplinkosaugininkai tęsė patikrinimus. Mažeikių rajone, apžiūrint kito žmogaus ūkines patalpas, rastas tinklas. Už draudžiamo ne mėgėjų žvejybos įrankio laikymą savininkui gresia bauda iki 200 eurų ir tinklo konfiskavimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją