Kurorto pasieniečiai Nemunu į Lietuvą įplaukusį objektą „sužvejojo“, priplaukę tarnybine motorine valtimi.

Paaiškėjo, jog tai – automobilio padangos kamera. Ji, prieš paleidžiant į vandenį, buvo prapjauta, prikimšta cigarečių, į ją įdėtas GPS siųstuvas ir užklijuota.

Šį sykį iš kaimyninės šalies plukdytas 1 040 pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „Winston Blue“ su Baltarusijos akcizo ženklais krovinys buvo maskuotas ne ledo lytimi.

„Plaustas“ buvo apvyniotas audiniu, maskuotas purvu ir žolėmis, ant krovinio pritvirtintas antrasis GPS siųstuvas bei nuotolinis durų skambutis.

Taip kontrabandininkai apsidraudžia, jei GPS rodytų siuntos buvimo vietą su paklaida arba nustotų veikti. Tuomet kontrabandininkai ieškotų krovinio, naudodami nuotolinį skambutį.

Anot pasieniečių, atšilus orams, keičiasi ir nelegalių krovinių maskavimas. Jie apkraunami nendrėmis, kitais augalais, lapais, slepiami sunkiau pasiekiamose pakrantės vietovėse.

Šaltuoju metų laiku kontrabandininkai renkasi išbandytą metodą – rūkalų plaustus bandoma užmaskuoti ir padaryti panašius į plaukiančias ledo lytis. Jie apvyniojami balta polietileno plėvele arba medicinine marle, apkraunami sušalusiu sniegu, ledu bei purvu, o plūdrumui reguliuoti parenkamos įvairios statybinės medžiagos – plytos, betoniniai blokeliai, šaligatvio trinkelės ir pan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją