Rudenį Vilniaus apygardos teismas buvusiam žvalgybininkui V.Kavaliauskui skyrė 3 metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Taip pat 5 metams atėmė teisę dirbti žvalgybos institucijose ar valstybės tarnyboje.

Iš nuteistojo buvusiai darbovietei taip pat buvo priteista 888 152 eurų turtinei žalai atlyginti.

Apeliacinis teismas praneša, kad skunde nuteistasis prašė jam paskirti švelnesnę bausmę nei nustatyta įstatyme.

Po nuteistojo kreipimosi, Lietuvos apeliacinis teismas konstatavo, kad pirmosios instancijos teismas įvertino ne visas bausmei skirti reikšmingas bylos aplinkybes ir todėl nuteistajam paskyrė neproporcingas, neteisingas ir per griežtas laisvės atėmimo bausmes.

Apeliacinio teismo teisėjų kolegija sutiko su pirmosios instancijos teismo vertinimu dėl nuteistojo padarytų nusikaltimų pavojingumo, bet atkreipė dėmesį, kad skiriant bausmę nuteistajam, negalima vadovautis tik padarytos nusikalstamos veikos pavojingumu ir atsiradusiais padariniais.

Apeliacinio teismo vertinimu, pirmosios instancijos teismas pagrįstai skyrė laisvės atėmimo, o ne švelnesnes bausmes, tačiau neįvertino nuteistojo teigiamų savybių, jo iniciatyvos ir valios atlyginti padarytą žalą.

Atsižvelgęs į nuteistąjį teigiamai charakterizuojančias aplinkybes, apeliacinės instancijos teismas paskyrė laisvės atėmimo bausmes, mažesnes nei sankcijose nustatytas šių bausmių vidurkis. Buvusiam žvalgybininkui nelaisvė sutrumpinta metais ir skirtas 2 metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimas.

Šis Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis per tris mėnesius dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją