Aplinkos apsaugos departamentas informavo, kad pareigūnams nuvykus į vietą, nuspręsta, jog reikalinga kviesti Aplinkos apsaugos agentūros laboratorijos darbuotojus, kad būtų paimti nuotekų mėginiai.

Preliminariais duomenimis degė talpos su riebalais, kurios sproginėjo.

Gaisras lokalizuotas apie 3 val. ryto. Atlikus laboratorinius tyrimus ir įvertinus sudegusių medžiagų kiekį, bus priimti sprendimai dėl žalos aplinkai atlyginimo.

Papildyta

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informavo, kad 1.04 val. buvo gautas pranešimas, kad dega Palemono keramikos gamyklos cechas.

Atvira liepsna pastato viduje ir lauke degė apie 100 m² dydžio atliekų krūva. Pastatas 50x50 m dydžio, netaisyklingos formos, gelžbetoninis. Pastato viduje esančioje 25x14 m dydžio patalpoje degė sandėliuojamos statinės su panaudotu aliejumi. Gaisras iš pastato vidaus persimetė į lauką, kur šalia sienos sandėliuojamos 10x10 m dydžio ir 4 m aukščio krūvoje automobilių detalių atliekos (poroloninės automobilių sėdynių dalys), taip pat užsidegė plastikinės statinės su viduje esančiomis įvairiomis dažų ir aerozolinių buteliukų atliekomis, kurios degdamos sproginėjo.

Sudegė pastato viduje buvusios aštuonios 1 m3 talpos plastikinės statinės su panaudotu aliejumi, aprūko gamybinės patalpos ir įrenginys, sudegė ir apsilydė lauke buvusios plastikinės talpyklos su įvairiomis atliekomis. Išsaugotos cecho viduje buvusios plastikinės talpyklos su riebalais.

Apie incidentą informuoti Aplinkos apsaugos pareigūnai. Gaisravietėje vanduo, susimaišęs su riebalais, pradėjo bėgti į lietaus vandens surinkimo šulinį. Iš smėlio ir pjuvenų buvo sudarytas pylimas, kad teršalai neplistų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją