Bylos duomenimis, 2019 metų kovą Kauno teritorinės muitinės Kybartų posto inspektorius A. K., veikdamas kartu su Rusijos piliečiu ir žinodamas apie planuojamą pervežti kontrabandinių cigarečių krovinį, įkalbėjo savo kolegą - tame pačiame Kybartų muitinės poste dirbantį T. J., kad šis nestabdytų vilkiko su kontrabandos kroviniu ir leistų įvažiuoti į Lietuvos teritoriją. Už tai muitininkas gavo 5000 eurų kyšį.

Tokiu būdu į Lietuvos teritoriją neteisėtai atgabenta cigarečių, kurių vertė – beveik 2 milijonai eurų.

Kolegą papirkęs inspektorius kaltintas iš viso dėl dviejų tokių epizodų. Bylos duomenimis, tų pačių metų balandį jis, susitaręs su Rusijos piliečiu, padėjo į Lietuvos teritoriją įvežti kontrabandinių cigarečių, kurių bendra vertė siekė daugiau nei 2 mln. 100 tūkst. eurų.

Teisėjai pritarė valstybinį kaltinimą palaikiusio Kauno apygardos prokuroro Egidijaus Zuzevičiaus siūlomai bausmei ir turto konfiskavimui.

Subendrinus bausmes, A. K. paskirta 17 400 eurų bauda ir atimta teisė dirbti valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens darbą trejus metus.

Kyšiu susigundžiusiam inspektoriui skirta beveik 10 000 eurų bauda, jam taip pat atimta teisė dirbti valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens darbą dvejus metus ir konfiskuota 25 000 eurų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriaus pareigūnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją