Sunkiasvorei transporto priemonei buvo prakirstas kuro bakas, surinkti nuo kelio teršalus teko ugniagesiams gelbėtojams.

Pranešė vyras

Bendrąjį pagalbos centrą 16 val. 13 min. pasiekė pranešimas, kad Kėdainių rajono Pelėdnagių seniūnijoje, kelio Jonava–Kėdainiai–Šeduva 28-ajame km, įvyko eismo įvykis.

112 paskambinęs vyras informavo, kad žmonos vairuojamas visureigis susidūrė su vilkiku, iš kurio stipriai bėga degalai.

Į įvykio vietą nedelsiant buvo pasiųsti policijos pareigūnai, Pelėdnagiuose budintys greitosios medicinos pagalbos medikai, ugniagesiai gelbėtojai iš Kėdainių bei Josvainių.

Išsiliejo dyzelinas

Į įvykio vietą atskubėjus tarnyboms paaiškėjo, kad susidūrė lengvasis automobilis „Volvo XC60“ ir vilkikas „Mercedes Benz“.

Ugniagesiai įsitikino, kad prispaustų žmonių transporto priemonėse nėra. Skubiai atjungtas automobilio akumuliatorius.

„Iš prakirsto vilkiko kuro bako 20 m² plote buvo išsilieję 80 litrų dyzelino.

Surinktas ant kelio važiuojamosios dalies išsiliejęs kuras, nušluota kelio danga“, – informavo Džiuginta Vaitkevičienė, Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vyriausioji specialistė.

Nelaimė sukant

Policijos pareigūnai ėmėsi aiškintis įvykio aplinkybes.

Pirminiais duomenimis, nuo Pelėdnagių pusės važiavęs vilkikas suko iš Jonavos gatvės į Cukraus gatvę, tuomet į kairę sukantį vilkiką rėžėsi tiesiai, pagrindiniu keliu nuo Medekšių pusės, važiavęs moters vairuojamas visureigis.

Abiejų transporto priemonių vairuotojai pasakojo, kad kelio danga buvo labai slidi. Avarijos metu stipriai sumaitotas visureigio priekis, vilkikui teko smūgis į degalų baką.

Laimei, eismo įvykio metu niekas nenukentėjo.

Visai netoli

Beje, tuo pat metu dar viena avarija, kurios metu susidūrė net trys lengvieji automobiliai, įvyko kelyje Aristava–Kėdainiai–Cinkiškiai, priemiestiniame Novočėbės kaime.

Netoli vadinamojo Josvainių žiedo vienas susidūrė trys automobiliai. Medikų pagalbos niekam neprireikė.

Slidi danga

Beje, į įvykio vietą skubėjusios tarnybų pajėgos Bendrajam pagalbos centrui pranešė, kad vyksta ne maksimaliu, o saugiu greičiu, mat kelio danga pavakarę tapo labai slidi.

Šeštadienio pavakarę į kelius išriedėjo ir kelininkų technika.

Tiek kelininkai, tiek pareigūnai esant slidžiai kelio dangai ragina važiuoti ne leistinu, o žymiai mažesniu – saugiu greičiu.