Pranešama, kad sausio 4 d. apie 4 val. 13 min. Šiauliuose, bute, rastas mirusio naujagimio (gim. 2022 m.) kūnas bei susižalojusi motina (gim. 1998 m.), kuri išvežta į ligoninę.

BNS praneša, kad naujagimis buvo šešių dienų amžiaus.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo.

Informaciją žiniasklaidai apie Šiaulių apygardos prokuratūros veiklą teikianti Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Gelžinytė Delfi informavo, kad tyrimui vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyrius prokurorė Jūratė Tamašauskienė.

Teigiama, kad prokurorės nurodymu informacija apie minimą įvykį šiuo metu yra griežtai neteikiama.

Pranešama, kad šiuo metu atliekami visi būtini ikiteisminio tyrimo procesiniai veiksmai, siekiant išsiaiškinti šio įvykio aplinkybes.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas nužudė mažametį, numato laisvės atėmimą nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

Pagalbą iškvietė sutuoktinis

Delfi pavyko sužinoti, kad vyras rado susižalojusią savo sutuoktinę ir sužalotą naujagimį, apie tai nedelsiant, 4.09 val., pranešė specialiosioms tarnyboms.

Pirmi į įvykį atvyko policijos pareigūnai, jie pamatę kraupų vaizdą skubino medikus kuo greičiau atvykti, vis dėlto, GMP naujagimiui padėti jau nebegalėjo.

VTAS reiškia užuojautą

Delfi redakcija susisiekė su Vaiko teisių apsaugos tarnyba.

„Kiekvieno kūdikio mirtis yra didelė netektis, reiškiame nuoširdžią užuojautą kūdikio artimiesiems.

Šiuo metu tyrimą atlieka teisėsauga, tad informacijos apie įvykį teikti negalime“, - informavo Šiaulių apskrities VTAS vedėjas Donatas Žakaris.

Gatvė pagarsėjusi nužudymais

Paaiškėjo, kad naujagimis, įtariama, nužudytas bute Gegužių gatvėje. Ši gatvė pagarsėjusi jau dėl ne vieno žiauraus nusikaltimo.

2022 metų liepos mėnesį Gegužių gatvėje buvo rasta nužudyta ir į kilimą suvyniota 15-metė mergaitė.

Taip pat 2022 rugpjūčio mėnesį toje pačioje gatvėje esančio namo bendrojo naudojimo koridoriuje buvo rasta negyva 53-ejų moteris, kurios kūnas buvo su daugybinėmis mušimo žymėmis. Įtarus žmogžudyste, policija sulaikė 45-erių vyrą. Jis buvo sunkiai apgirtęs. Alkoholio matuoklis parodė 3,70 prom.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)