Pranešama, kad sausio 3 d., apie 5 val. 20 min., Alytuje, Jotvingių g., dėl smurto artimoje aplinkoje sulaikytas neblaivus (2,25 prom.) vyras (gim. 1981 m.), išlipant iš tarnybinio automobilio, aktyviais veiksmais pasipriešino ir sužalojo Lazdijų r. PK pareigūną (gim. 1994 m.) ir pareigūną (gim. 1996 m.).

Pareigūnai, suteikus med. pagalbą, gydomi ambulatoriškai. Įtariamasis uždarytas į Alytaus apskr. VPK sulaikymo patalpą. Surinkta medžiaga pagal LR BK 286 str. (pasipriešinimas valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui).

Pareigūną stumdė su vaiku ant rankų

Sausio 4 d., apie 0 val. 5 min., Vilniuje, J. Basanavičiaus g., policijos pareigūnams atvykus į iškvietimą dėl konflikto šeimoje, neblaivi (2,97 prom.) moteris (gimusi 1995 m.) aktyviais veiksmais priešinosi Vilniaus apskr. VPK pareigūnui (gimusiam 2000 m.), sukeldama jam fizinį skausmą. Įtariamoji uždaryta į areštinę.

Paaiškėjo, kad sausio 3 d., apie 22.20 val., moteris pranešė, jog jos dukra su žentu yra neblaivūs, namuose yra 2021 metais gimęs vaikas.

Atvykusius pareigūnus pasitiko pranešėja, ji teigė, kad ją iš namų išstūmė dukros sugyventinis. Pareigūnai ilgą laiką bandė prisibelsti, tačiau moteris su vyrų duris atsisakė atidaryti, vartojo necenzūrinius žodžius. Dėl priešiško elgesio buvo iškviesti ugniagesiai, tik įjungus diskinį pjūklą vyriškis atidarė duris.

Paaiškėjus, kad abu asmenys yra neblaivūs, buvo iškviesta Vaiko teisių apsaugos tarnyba, mažametį vaiką nuspręsta perduoti močiutei. Tai sužinojusi stipriai neblaivi moteris tapo agresyvi, su vaiku ant rankų pradėjo stumdyti pareigūną ir jį sužalojo.

Vaikas buvo saugiai paimtas, o įtariamoji sulaikyta.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 286 str. (pasipriešinimas valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją