„Ta naktis yra ypatinga ir susilaukia didesnio dėmesio. Jeigu lygintume su nešventiniu periodu, nešventinėmis dienomis, išvykimų skaičius yra išaugęs keletą kartų“, – sekmadienį BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo poskyrio vyriausiasis specialistas Saulius Žilinskas.

Pasak jo, nuo sausio 1-osios vidurnakčio iki 6 val. ryto ugniagesiai gavo 105 išvykimus, vyko į 79 gaisrus: degė automobiliai, namai, butai. Vilniaus apskrityje buvo 25 išvykimai, Kauno – 26 ir Klaipėdos – 20.

„Turime vieną nukentėjusįjį gaisre, traumuotą asmenį“, – pridūrė S. Žilinskas.

Nukentėjo asmuo Klaipėdoje: Taikos prospekte bendrabučio kambaryje nukentėjęs žmogus buvo prisikvėpavęs dūmų. Šio gaisro ugniagesiai su petardų naudojimu nesieja.

Naujųjų išvakarėse, šeštadienio vakarą Radviliškyje, Skirjočių gatvėje, vyro, gimusio 1947 metais, bute kilo gaisras, o vėliau gaisravietėje rastas apdegęs šeimininko kūnas.

Tačiau, S. Žilinsko teigimu, galimai iššauta petarda sukėlė gaisrą Panevėžio rajone, žmonės nenukentėjo.

„Fejerverkas pataikė į dviejų aukštų mūrinio namo sieną, apgadino plastikines dailylentes dviejų kvadratinių metrų plote. Vilniaus mieste, Žadeikos gatvėje degė kieme stovinti transporto priemonė nuo į ją pro langą galimai patekusios fejerverko, buvo išdaužtas „Renault“ automobilio langas ir užsidegė automobilio salonas, bet žmonės užgesino iki mūsų atvykimo“, – tvirtino S. Žilinskas.

Biržų rajone, Vabalninko kaime nuo iššautos petardos taip pat kilo gaisras – degė ūkinis pastatas. Išdegė 20 kvadratinių metrų plotas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją