Naujųjų metų naktis, kaip visada, Vilniuje buvo nerami. Patruliuoti išvažiavę pareigūnai iškart, apie 18.30 val., gavo pranešimą, kad autobusų stotyje keleivis nesutinka išlipti iš autobuso, jis yra užsienio pilietis. Atvykusius policininkus pasitiko vairuotojas ir papasakojo, jog iš Estijos į Lietuvą atvykęs vienas keleivis nesutiko išsilaipinti, reikalavo iškviesti policijos pareigūnus.

Pilietis aiškino, kad jis nori prašytis prieglobsčio Lietuvoje, nes pabėgo iš Estijos, kadangi jam ten neleidžia melstis bažnyčioje ir nori uždaryti į ligoninę. Vyriškis atrodė neadekvatus, buvo įtarta, kad jam sutriko sveikata arba žmogus yra apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų.

Atvykus medikams paaiškėjo, kad jam iš tiesų yra sutrikusi sveikata, būdamas Estijoje jau kelis kartus gulėjo psichiatrinėje ligoninėje. Vyras pasakojo, kad Estijoje 60 kilometrų ėjo pėsčiomis, galiausiai važiavo taksi automobiliu ir įsėdęs į autobusą atvyko į Lietuvą; kiek tai yra tiesa, nežinoma.

Estijos pilietis buvo išgabentas į gydymo įstaigą, joje jis ir sutiko 2023-iuosius.

Vilniuje neišvengta ir šaudynių. Pareigūnai buvo informuoti, kad Žirmūnų gatvėje vyriškis išėjo į lauką ir iš kovinių ginklų iššovė 8 ar net daugiau kartų.

Dar net nesulaukę Naujųjų metų, alkoholio padauginę žmonės konfliktavo, mušėsi, taip pat pranešinėjo apie nepageidaujamus svečius.

Fejerverku šovė sau į akį

Vos įžengus į 2023-iuosius pasipylė įvairiausi pranešimai. 00.04 val. buvo informuota, jog Vilniaus rajone, Šveicarų kaime, 25 metų vyrą sužalojo fejerverkas. Pasirodo, kad vaikinas nelaimę patyrė dėl savo kaltės – fejerverku šovė sau į akį. Nelaimėlis buvo išgabentas į ligoninę.

Pranešta, kad Sausio 13-osios gatvėje vagis per balkoną pateko į butą, reikia pagalbos. Taip pat į vieną įvykį skubėjo ne tik policininkai, bet ir ugniagesiai, nes pranešta, kad Kauno g. iš viešbučio evakuojami žmonės, mat įsijungė priešgaisrinė signalizacija.

00.15 pranešta, kad Žemynos gatvėje, lauke, mušasi dvi moterys, o po kelių minučių informuota apie Gelvonų gatvėje nukentėjusį 14-metį – jis petarda susižalojo ranką.

Nebuvo apsieita ir be susižalojusių žmonių: ant Trijų Kryžių kalno vyras susipjaustė rankas, Verkiuose 32 metų moteris irgi susižalojo rankas, beveik identiškas pranešimas gautas ir iš Olandų gatvės, ten taip pat prireikė medikų, nes mergina patyrė rankų sužalojimų.

Nuolatiniai klientai: tėvas ir sūnus

Apie 00.30 val. pareigūnai gavo pranešimą, kad Architektų gatvėje esančiame bute sūnus sumušė tėvą. Pasirodo, pareigūnai pas minimą šeimą vyksta ne pirmą kartą: padauginę alkoholio vyrai nuolatos konfliktuoja.

Nuo alkoholio akivaizdžiai apsvaigę vyrai net atvykus pareigūnams nesiliovė rėkauti, įžeidinėti vienas kitą, paaiškėjo, kad sūnus kelis kartus kumščiais daužė tėvo galvą, nes, pasak jo, „už**so“ (Delfi – atsibodo).

Atvykę medikai apžiūrėjo nukentėjusį, jam siūlė vykti į ligoninę, tačiau šis atsisakė, nes tingėjo pats pargrįžti į namus. Sūnus buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Alkoholio matuoklis parodė, jog abu vyrai yra girti: tėvas įpūtė 1,98 prom., o sūnus – 2,47 prom.

Pranešė apie padegtą žmogų

Apie 1 val. policija gavo sunerimti privertusį pranešimą – Savanorių pr. moteris matė, kad buvo padegtas žmogus. Gausios pareigūnų pajėgos išvyko į įvykio vietą, joje paaiškėjo, jog pranešėja stipriai apsiriko, – ant žemės visgi degė tik fejerverkų dėžutės.

Šventinę naktį nebuvo apsieita ir be vandalizmo apraiškų. Žygimantų gatvėje jaunuolis kažką metė į troleibuso priekinį stiklą, jį sudaužė ir pabėgo.

Žmonės sutikę Naujuosius metus mušėsi, su kuo papuola. Naktiniame klube agresyvus klientas ne tik apgadino turtą, bet ir išreiškė didelį norą muštis su apsaugos darbuotoju. Rūdiškėse į kovą stojo 4 vyrai, Širvintose vyriškis nusprendė sumušti savo uošvienę, dar kitur pilietis šventės proga tąsė mylimąją už plaukų.

Gėrė ir mama, ir 15-metė dukra

2.40 val. moteris kreipėsi į policijos pareigūnus ir medikus pagalbos, teigė, kad Taikos gatvėje jos neblaivi 15-metė dukra elgiasi agresyviai, jai galimai sutriko sveikata.

Įvykio vietoje paaiškėjo, kad ir mama, ir dukra yra neblaivios. Moteris teigė, kad dukra kažkur prisigėrė ir grįžo, o paauglė pasakė, kad alkoholio jai leido gerti mama ir jos šventė kartu.

Moteriai nustatytas 1,56 prom. girtumas, dukrai – 1,90 promilės. Paauglė buvo išvežta į ligoninę, apie incidentą informuota Vaiko teisių apsaugos tarnyba.

3.20 val. pareigūnai gavo pranešimą apie gaisrą. Vilniaus r., Didžiųjų Kabiškių k., Nemenčinės g., vyro bute kilo gaisras, kurio metu apdegė koridorius ir jame buvę daiktai. Įtariama, kad gaisras kilo į butą įmetus petardą. Atvykę ugniagesių ekspertai informavo, kad galimai buvo įvykdytas padegimas, dėl to policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Nuskendo vonioje

Naktį pareigūnai gavo ir sukrečiantį pranešimą. 3.46 val. vyriškis specialiąsias tarnybas informavo, kad Viršuliškių gatvėje aptiko negyvą savo kaimyną. Pilietis teigė, jog 60 metų vyras galimai nuskendo vonioje.

Kiek po 4 val. pareigūnai skubėjo į Salininkus – apsaugos darbuotojas pranešė, kad buvo išlaužtos parduotuvės „Maxima“ durys. Darbuotojas nerimavo, kad įtariamasis galimai yra parduotuvėje, tačiau šis joje nebuvo rastas.

Tarp begalės kumščiais sužeistų žmonių pasitaikė ir peiliu sužalotas jaunuolis. Jis teigė, kad Užupyje jį kažkas padūrė, vis dėlto nelaimėlis per stipriai prigėrė ir neatsiminė, nei kaip viskas buvo, nei kas tai padarė.

Iš viso Lietuvoje pareigūnai naujametę naktį gavo kiek daugiau nei 880 pranešimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)