Prokuratūra informuoja, kad ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas šių metų rugpjūčio 8-osios vakarą gavus informacijos, kad Šiauliuose, vieno iš bendrabučių koridoriuje, rastas mirusios moters kūnas. Į iškvietimą atskubėję policijos pareigūnai sulaikė teisėsaugai jau žinomą vyrą.

Įvykio vietoje patikrinus jo neblaivumą, jam nustatytas sunkus (3,70 promilių) girtumas.

Remiantis tyrimo duomenimis, kaltinamasis galėjo mirtinai sužaloti savo sugyventinę, kuri nuo daugybinių kūno sužalojimų įvykio vietoje mirė.

Turimais duomenimis, moterį bendrabučio koridoriuje rado kaimynai, kurie iškvietė pagalbą.

Kaltinamasis nuo 2016 m. tris kartus teistas už smurtinių nusikaltimų padarymą artimoje aplinkoje pagal LR BK 140 straipsnio 2 dalį, paskutiniai du nusikaltimai 2019 m. ir 2020 m. buvo įvykdyti nužudytosios atžvilgiu. Be to, vyras buvo nuteistas ir dėl užsienyje padarytų nusikalstamų veikų, susijusių su smurtu ir grasinimais šeimoje, nesunkiu kūno sužalojimu.

Byloje nukentėjusiaisiais pripažinti trys mirusiosios vaikai.

Vyrui kaltinimai pareikšti pagal LR BK 129 straipsnio 2 dalies 3 ir 6 punktus. Už tai kaltinamajam gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją