Šv. Kūčių dieną, 12.51 val., buvo gautas pranešimas, kad Kauno rajone, Garliavoje, Darbininkų gatvėje esančiame mediniame gyvenamajame name įvyko sprogimas, o namas dega atvira liepsna.

Gaisravietėje ugniagesiai rado smarkiai apdegusius vyro ir moters kūnus. Gaisro metu išdegė patalpos, sudegė stogas. Ugniagesiai iš pastato išnešė 3 dujų balionus. Autonominis dūmų detektorius name buvo įrengtas.

Pirmąją Šv. Kalėdų dieną, 10.32 val., Ukmergės rajone, Pivonijos seniūnijoje, Verškainių kaime, liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Kambaryje prie krosnies ugniagesiai rado vyro kūną. Gaisro metu sudegė namo stogas, išdegė vidus.

16.43 val. Mažeikių rajone, Viekšnių seniūnijoje, Pakalupio kaime, atvira liepsna degė dviejų aukštų gyvenamojo namo stogas ir kambarys. Ugniagesiai viduje rado moters kūną. Gaisro metu išdegė katilinė ir kambarys, apdegė stogas, palėpė, išdužo langai. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Antrąją Kalėdų dieną, 21.24 val., Jurbarko rajone, Juodaičių kaime, liepsnojo gyvenamasis namas. Apmalšinę liepsnas, gaisravietėje ugniagesiai rado smarkiai apdegusį moters kūną. Gaisro metu sudegė namo stogas, perdanga, išdegė vidus.

Gruodžio 27-osios naktį, 3.38 val., gautas pranešimas, kad Prienų rajone, Šilavoto seniūnijoje, Stuomenų kaime, atvira liepsna dega medinis namas, o jame gyvena vienas vyras. Apmalšinę liepsnas, gaisravietėje ugniagesiai rado smarkiai apdegusį žmogaus kūną.

Gruodžio 26-osios naktį, po vidurnakčio, Vilniuje, D. Poškos gatvėje, liepsnojo butas daugiabutyje. Iki atvykstant ugniagesiams, iš degančio buto išėjo 3 vyrai. Juos greitosios pagalbos medikai apžiūrėjo vietoje. Bute likusią, dūmais apsinuodijusią, moterį ugniagesiai išnešė į lauką. Ji buvo išvežta į ligoninę. Gaisro metu išdegė vienas kambarys, aprūko visas butas. Dūmų detektoriaus jame nebuvo.

Kūčių vakare, apie 18 val., didelis gaisras kilo Telšių rajone, Ryškėnų kaime. Ten atvira liepsna degė įmonės gamybinis pastatas. Gaisro metu įgriuvo gelžbetoninės perdangos konstrukcijos, degė sandėliavimo patalpose sukrauta tekstilės produkcija, ugnis buvo apėmusi apie 60 m ilgio ruožą. Gaisras buvo likviduotas vidurnaktį, tačiau baigiamieji darbai tęsėsi ir naktį.

Gruodžio 26-ąją, 19.27 val., buvo pranešta apie gaisrą Palangos mieste, Šventojoje, Kopų gatvėje esančioje vasaros poilsiavietėje „Vaivorykštė plius“. Ten liepsnojo medinis poilsio namelis. Gaisro metu sudegė pastato stogas, išdegė kambarys, išvirto siena, apdegė ir buvo sulieti vandeniu kiti kambariai. Ugniagesiai nuo liepsnų išsaugojo 3 namelius.

Gruodžio 24 d., 15.35 val., gautas pranešimas, kad Ignalinos rajone, ant Paplovinio ežero ledo, guli žvejys ir kviečiamas nereaguoja. Atvykę ugniagesiai pamatė, kad žmogus neįlūžęs, sėdi ant ledo. Ugniagesiai rogėmis pargabeno vyrą į krantą ir perdavė greitosios pagalbos medikams.

Gruodžio 25-osios rytą buvo pranešta, kad Švenčionių rajone, Pabradės seniūnijoje, Purviniškių kaime, Baluošo ežere nuskendo žmogus. Ugniagesiai vyro kūną rado už 400 m nuo kranto, 5 m gylyje.

Gruodžio 26 d., 7.38 val., buvo gautas pranešimas, kad Rietave, žiedinėje sankryžoje, autobusas „Scania“ nuvažiavo nuo kelio ir pakibo pakelės griovyje. Ugniagesiai sąmonę praradusį vairuotoją iškėlė iš autobuso ir gaivino, kol atvyko greitosios pagalbos medikai. Deja, medikai konstatavo vyro mirtį. Eismo įvykio metu buvo traumuota viena autobusu važiavusi moteris. Ji buvo nuvežta į ligoninę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją