Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnai gruodžio 26 d. gavo pranešimą, kad Dieveniškių sen., Rudnios k. gyventoja (gimusi 1968 m.) vykdo neteisėtą prekybą alkoholiniais gėrimais bei tabako gaminiais. Panašaus pobūdžio informacija buvo gauta ne pirmą kartą, todėl pareigūnai nusprendė nedelsiant patikrinti šią informaciją.

Informacija pasitvirtino – moters namuose aptikta kontrabandinių rūkalų – 927 pakelių cigarečiųNZ Gold’“, nepaženklintų Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatyto pavyzdžio banderolėmis, 167 pakelių kaitinamojo tabako, apie 6 l naminukės, apie 23 l degtinės su Lietuvos Respublikos banderolėmis bei 28 šoviniai.

Tuose pačiuose namuose gyvena ir „pardavėjos“ dukra, matyt, abi moterys tarpusavyje ilgai sprendė, kuri prisiims atsakomybę ir delsė įsileisti policija patikrinti patalpų. Panaudojus specialią įrangą, durys atidarytos.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str. 1 d.). Už šią nusikalstamą veiką gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Šalčininkų rajono policijos pareigūnai dėkoja gyventojams už pagalbą nustatant nelegalios prekybos atvejus bei ragina būti pilietiškais ir apie vietas, kuriose prekiaujama nelegaliais gaminiais, ar asmenis, užsiimančius neteisėta veikla, pranešti skubios pagalbos tarnybų tel. 112.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)