Šventinę naktį Vilniaus gatvėse dirbę pareigūnai skubėjo į pagalbą alkoholio padauginusiems, nesiorientuojantiems bei sužalotiems žmonėms. Per naktį patruliai Vilniaus apskrityje vyko į apie 70 įvykių susijusių su smurtu ar asmenų sužalojimais, net 50 iš jų buvo apie smurtą artimoje aplinkoje, kiti – nusikaltimas asmeniui (muštynės, užpuolimai ir kt.). Pasirodo, kad šventinę naktį piliečiai nebuvo linkę ramiai miegoti ar taikiai švęsti su artimais žmonėmis.

Girti kėlė konfliktus, gadino turtą bei mušė artimuosius

Vos tik pareigūnams pradėjus pamainą, apie 18.30 val., Kalvarijų gatvėje stipriai apgirtęs vyras kavinėje elgėsi agresyviai, pranešėjas prašė pagalbos.

Į įvykio vietą atvykę pareigūnai rado akivaizdžiai girtą pilietį, jį nuspręsta pristatyti į nakvynės namus, tačiau jau 19 val. buvo paskelbta, jog laisvų vietų nebėra.

Visiškai į aplinką nereaguojantis vyras buvo pristatytas į areštinę, joje pilietis nenoriai pakluso pareigūnų reikalavimas, susirietęs gulėjo, nedavė rankų, nesistojo, galiausiai panaudojus jėgą jis buvo surakintas ir nuvestas į patalpas. Per didelis suvartoto alkoholio kiekis naudos vyriškiui nedavė, vedamas pareigūnų apsivėmė ir aiškino, kaip jam yra bloga.

Alkoholis šventinę dieną žmonėse sukėlė didelę agresiją. Apie 19.10 val. prekybos centre „Akropolis“ prireikė pareigūnų, nes girtas vyras siautėjo, elgėsi agresyviai. Po kiek laiko buvo pranešta apie dar vieną agresijos protrūkį – Elektrėnuose neadekvatus vyras spardė automobilius.

Pranešėjas skubino pareigūnus, atvykę jie rado 1995 metais gimusį vyrą, kuris ne tik pridarė žalos, išgąsdino aplinkinius, bet dar ir pats susižalojo – stipriai persipjovė ranką.

Šv. Kūčių vakarą žmonės pranešinėjo apie įvairiausius konfliktus: vienur močiutė konfliktavo su anūku, kitur girtas sūnus laužėsi į tėvų namus, buvo pranešta ir apie per konfliktą sukandžiotą koją.

Sumušė brolį, išdaužė langą ir iššoko pro balkoną

Po vidurnakčio į pareigūnus pagalbos kreipėsi jauna mergina, ji papasakojo, kad Šaltkalvių gatvėje esančiame bute siautėja jos mylimasis. Moteris atskleidė, jog alkoholio padauginęs vyras sumušė savo nepilnametį brolį, elgėsi agresyviai, išdaužė namo bendro naudojimo patalpų langą ir išsigandęs kviečiamos policijos, būdamas tik su marškinėliais, iššoko pro balkoną ir pabėgo.

Tuo pat metu pranešta, kad Geležinkelio gatvėje neadekvatus vaikinas išdaužė pastato durų stiklą ir pats susižalojo. Pasirodo, kad vyrui dėl nežinomų priežasčių užkliuvo durų stiklas, su koją jį išdaužė ir įsipjovė.

Labai mažai alkoholio pavartojęs, nustatytas 0,11 prom. girtumas, vaikinas buvo išgabentas į ligoninę, kad gydytojai išvalytų ir susiūtų žaizdą. Įtariamasis buvo nepatenkintas pareigūnų kompanija, juos keikė, šnekėjo tai lietuviškai, tai apsimetė, kad yra užsienietis ir prakalbo anglų kalba. Po procedūrų apsiraminęs vyras buvo pristatytas į areštinę.

Pranešė apie turimą šaunamąjį ginklą

Gausios pareigūnų pajėgos sureagavo ir į neįtikėtiną pranešimą. Taip pat po vidurnakčio paskambinęs vyras informavo, kad yra Laisvės pr., šalia policijos komisariato, jis reikalavo, kad atvyktų pareigūnai, nes turi su savimi ginklą.

Atvykus paaiškėjo, kad pilietis nemelavo – su savimi jis turėjo šaunamąjį ginklą su šoviniais, leidimo jam jis neturėjo. Pasirodo, kad pilietis buvo neblaivus, į alkoholio matuoklį įpūtė 1,75 promilės. Pareigūnai paėmė ginklą ir pradėjo tyrimą.

Per avariją neteko rankos

Naktį nebuvo apsieita ir be kraupių avarijų. Apie 2.30 val. žmogus pranešė, kad į jo namus atėjo nepažįstamas vyras, kuris paprašė iškviesti pagalbą, nes pateko į eismo įvykį, reikia skubiai medikų, nes yra sužalota moteris.

Į eismo nelaimės vietą atvykę pareigūnai išsiaiškino, kad 1970 metais gimęs vairuotojas nuvažiavo nuo kelio ir kelis kartus vertėsi. Nelaimės metu buvo sužalotas jis ir kartu važiavusi 1975 metais gimusi moteris, ji per avariją patyrė baisius sužalojimus – neteko rankos.

Paaiškėjo, kad šioje nelaimėje didelį vaidmenį suvaidino alkoholis, vairuotojas į alkotesterį pirmu kartu įpūtė 1,71 prom., antru – 1,63 promilės.

Pareigūnai tiria įvykio aplinkybes.

Prarado 105 tūkst. eurų

Per šventinę dieną nebuvo išvengtą ir sukčių. Buvo gautas vyro (gimusio 1979 m.) pareiškimas, kad tą pačią dieną, apie 12 val., Vilniuje, Jonažolių g., būnant namuose, jam į mobiliojo ryšio telefoną paskambino FNTT darbuotoju prisistatęs asmuo, kuris apgaule iš jo išviliojo 105 000 eurų.

Dėl įvykio pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Be minimų įvykių pareigūnai gavo begales pranešimų apie viešose vietose esančius girtus asmenis. Pasirodo, kad žmonės prie šventinio stalo padaugino ne maisto, o „velnio lašų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)