Į „Delfi“ parašiusi Emilija (vardas pakeistas, tikrasis redakcijai žinomas) pasakojo, kad apie 2 val. nakties „Bolt“ nuvežė ją į namus viename iš sostinės rajonų.

„Jis buvo tamsesnio gymio, šnekėjom angliškai. Aš sėdėjau gale, dešinėje pusėje, o jis persisukęs iš priekio pradėjo liesti mano kojas ir siūlyti lytiškai su juo santykiauti. Aš iš karto atsakiau, kad nenoriu ir neturiu net jokių intencijų tam, pabandžiau atsidaryti duris ir išlipti, bet jos buvo užrakintos“, – įvykio detales prisiminė ji.

Vairuotojas merginos prašymus išleisti ignoravo ir toliau ją čiupinėjo, sakydamas, kad gal ji apsigalvos.

„Tada pradėjau verkt, prašyt, kad jis nustotų ir mane paleistų. Maždaug po 8–10 minučių atrakino duris ir aš išbėgau iš mašinos“, – rašė ji.

Mergina kreipėsi tiek į policiją, tiek į „Bolt“ atstovus. Pastarieji, pasak Emilijos, pažadėjo imtis veiksmų, o pareigūnų apklausa laukia artimiausiu metu.

Vilniaus policijos atstovė Julija Samorokovskaja patvirtino, kad dėl šio įvykio į pareigūnus išties kreiptasi, bet nedetalizavo, kokių veiksmų jau buvo imtasi.

„Šiuo metu policija tikslina įvykio aplinkybes“, – pakomentavo J. Samorokovskaja.

Ragina kreiptis į policiją

Emilija sakė po šio įvykio daugiau nebesinaudos „Bolt“ platforma ir tikisi, kad šiam vairuotojui bent bus uždrausta dirbti.

„Manau, tokių istorijų yra žymiai daugiau, tik gal ne visos drįsta kreiptis į policiją ir pranešti garsiai, kas nutiko. Bet apie tai turi būti kalbama ir tokie žmonės turi sulaukti pasekmių, nes kitu atveju tokių kaip aš bus tik daugiau, – kodėl kreipėsi į žiniasklaidą, paaiškino ji ir pridūrė: – Man gal kažkiek pasisekė, o kitai galbūt baigsis žymiai blogiau.“

Policijos atstovė, komentuodama panašius atvejus, sako, kad tokių pranešimų pareigūnai sulaukia retai.

„Dažnu atveju nukentėjusios nesikreipia į policiją. Tačiau policijos pareigūnai ragina tokių įvykių neignoruoti ir visais atvejais pranešti apie panašius incidentus“, – komentavo ji.

„Delfi“ susisiekė ir su „Bolt“ atstovais bei jų paklausė ne tik apie šį įvykį, bet kiek išvis jie sulaukia panašių skundų dėl platforma besinaudojančių vairuotojų, tačiau sulaukė tik bendro pobūdžio komentaro.

„Situacija mums yra žinoma ir šiuo metu sprendžiama. Nuoširdžiai apgailestaujame dėl tokios keleivės patirties. Ypač neigiamai vertiname visus atvejus, kai grasinama ar naudojama prievarta, ir visada imamės veiksmų. Nors daugiau komentuoti apie šį konkretų atvejį negalime, esame pasirengę bendradarbiauti su policija ir pateikti jiems visą turimą informaciją.

Primename, kad vairuotojai, norintys verstis pavežėjo veikla, pagal galiojančią tvarką turi atitikti nepriekaištingos reputacijos reikalavimus. Nors už šią atitiktį atsakingos institucijos, mes remiamės savo turima informacija, gauta iš institucijų, keleivių ir pačių vairuotojų. Jeigu turime pakankamai informacijos dėl netinkamo elgesio, visada blokuojame vairuotojo prieigą prie platformos“, – tokiu komentaru pasidalino „Bolt“ atstovas Mantas Čižas.

Purto skandalai

Panašių istorijų dėl pavežėjų priekabiavimo pastaruoju metu nuskambėjo ir daugiau. Spalį anonimiškai sklandė istorija, kai vairuotojas, vardu Asifas, merginą esą nuvežė prie Salotės ežero ir bandė apsvaiginti.

Skaitytoja Lina kreipėsi į redakciją ir pateikė pasakojimą, kaip didžiulį nerimą jai sukėlė ne lietuvių kalbos nemokantis vairuotojas, o tai, kaip jis ėmė kalbėti ir elgtis navigacijos programėlėje pamatęs pažymėtą patruliuojantį policijos ekipažą, – jo paniškai vengė. Toks elgesys ją išgąsdino, vėliau sužinojo to priežastis.

„Kiek vėliau važiavau su kitu vairuotoju, lietuviu. Užsikalbėjome apie keistus vairuotojus ir klientus. Papasakojau šią istoriją ir jis paaiškino, kad tai vairuotojams žinoma taktika, kai vienas asmuo užsiregistruoja „Bolt“, o tada jo draugai, kurie, pavyzdžiui, neturi leidimo dirbti, tiesiog pasinaudoja šio vardu ir turimu leidimu bei vežioja žmones.

Vairuotojas sakė, kad veikiausiai ir įmonės atstovai apie tai žino, tačiau jokių pokyčių nevyksta. Man tai sukėlė dar daugiau nepasitikėjimo ir baimės, nes net baugu pagalvoti, jog važiuoji su niekam nežinomu užsieniečiu, kuris dirba prisidengęs kitu vardu. Juk niekas nežino, gal tai koks nusikaltėlis, prievartautojas ar kitokį pavojų keleiviams keliantis žmogus“, – nerimo neslėpė Lina.
Tuomet „Bolt“ atstovai „Delfi“ tikino, kad paaiškėjus panašiems atvejams nedelsdami blokuoja tokias paskyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)