Gruodžio 19 d., apie 16 val., Dainavos sen., Dainavos k., Šalčininkų r. policijos pareigūnai, pastebėję įtartinai manevruojantį automobilį „Audi A6 Avant“, jį sustabdė. Paaiškėjo, kad automobilį vairavo policijai gerai žinomas Dainavos k. gyventojas (gimęs 1996 m.), vairuotojas į alkoholio matuoklį įpūtė net 2,99 prom.

Vos prieš mėnesį, lapkričio 22 d., šis jaunas vyras, atlikęs devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę už transporto priemonių (motociklų, automobilių) vairavimą esant neblaiviam, kai nustatytas didesnis nei 1,5 promilės girtumas, išėjo iš įkalinimo įstaigos. Iki šio atvejo jo atžvilgiu buvo pradėti net keturi tokie ikiteisminiai tyrimai.

Be to, jis anksčiau septynis kartus baustas administracine tvarka už tai, kad vairavo transporto priemones būdamas neblaivus, kai nustatytas mažesnis nei 1,5 prom. girtumas.

Tačiau nei skiriamos didžiulės baudos, nei konfiskuojamos transporto priemonės, netgi „belangė“, neatgrasina jauno pažeidėjo nuo liguisto, visiškai nesuprantamo ir nepaaiškinamo potraukio sėstis prie automobilio vairo visiškai girtam.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281¹ str. 1 d., įtariamąjam gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų. Automobilis uždarytas į saugojimo aikštelę ir, tikėtina, kad vėl bus konfiskuotas.

Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnai ragina visus vairuotojus keliuose elgtis ypač atsakingai, būti atidiems bei dėmesingiems, nerizikuoti savo, savo artimųjų ir kitų eismo dalyvių sveikata ir gyvybe.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją