Tauragės policija informuoja, kad gruodžio 19 d. nuo sukčių nukentėjo 83-ejų Tauragės rajono gyventoja.

Apie 21.00 val. moteriai į laidinį telefoną paskambinęs nepažįstamas vyras, prisistatęs policijos pareigūnu, pranešė apie neva „marčios“ sukeltą eismo įvykį ir sužalotus žmones bei jų gydymui reikalingus pinigus.

Netrukus į senolės duris pasibeldė sukčių bendrininkas, jam sutrikusi moteris atidavė 300 eurų. Tik vėliau, supratusi, kad buvo apgauta, nukentėjusioji kreipėsi į policijos pareigūnus.

Pareigūnai praneša, kad įvykus avarijai ar kitai nelaimei, policija niekada nesprendžia piniginių problemų tarp nukentėjusiojo ir pažeidėjo.

Ką daryti, jei sulaukėte įtartino skambučio ar pas jus apsilankė nepažįstamas žmogus?

Policija rekomenduoja neskubėti vykdyti įtartinų prašymų ir patiems paskambinti giminaičiui ar artimajam bei įsitikinti, ar tikrai reikalinga pagalba.

Patariama jokiu būdu neįsileisti nepažįstamų žmonių į namus ir neperduoti jiems pinigų, nesuteikti elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenų.

Kilus įtarimams ar sulaukus įtartino skambučio, žmonės raginami skambinti tel. Nr. 112.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)