Ikiteisminį tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Antrojo skyriaus prokuroras.

Bylos duomenimis, 31 metų L. M., važiuodamas Juozapavičiaus prospektu Geležinkelio gatvės link „Toyota Prius“ markės automobiliu, suko į kairėje esantį gyvenamųjų namų kiemą ir nepraleido priešinga kryptimi važiavusio motociklo „Suzuki“, kurį vairavo devyniolikmetis. Per įvykusį susidūrimą mirtinai sužalotas motociklo vairuotojas.

Surinkta duomenų, kad vairuotojas, prieš įvažiuodamas į priešpriešinio eismo juostą, neįsitikino, kad tai daryti buvo saugu, todėl sukdamas į kairę nedavė kelio iš dešinės pagrindiniu keliu artėjusiam motociklui ir jo vairuotojui sudarė neišvengiamą kliūtį, dėl ko sukėlė eismo įvykį.

L. M. pareikšti kaltinimai dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo dėl kurio žuvo žmogus (Baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 5 dalis). Už šią nusikalstamą veiką numatoma bausmė laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją