Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad motorine valtimi priartėję prie objekto, pasieniečiai kobiniu pritraukė du surištus plaustus su kroviniu ir išvilko juos į krantą.

Kvadratinės formos plaustai su cigaretėmis, aptraukti juoda polietileno plėvele, buvo aprūpinti GPS sekimo įranga ir skambučiu. Ant viršaus suguldytos šaligatvio plytelės buvo panaudotos, kad plaustai iš dalies panirtų po vandeniu. Iš kaimyninės šalies į Lietuvą mėginta atplukdyti 2 000 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Tyrimui vadovauja Alytaus rajono apylinkės prokurorė.

Cigaretės laikinai saugomos Druskininkų pasienio užkardoje.

Nemunui įtekėjus į Lietuvą, juo 17 kilometrų eina dviejų valstybių siena.

Ketvirtadienį iš Nemuno išgriebta „lytis“ su baltarusiškais rūkalais – šiemet jau 38-as toks Druskininkų užkardos pasieniečių laimikis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją