Neteisėtą veiką, susijusią su nelegalių ir falsifikuotų augalų apsaugos produktų tiekimu rinkai, Joniškio rajono policijos komisariato pareigūnai atskleidė visai netikėtai. Darbo reikalai rugsėjo 21-ąją juos atvedė į Joniškio mieste, M. Slančiausko g., esančio namo kiemą. Atlikę gautą kolegų užduotį, pareigūnai jau ėjo iš kiemo ir staiga jų akį patraukė du išsiskiriantys augalai, augantys po stogine tarp pomidorų. Priėjus arčiau, spėjimas pasitvirtino: tai buvo jos - auginti draudžiamos kanapės.

Tada buvo nuspręsta įvykio teritoriją apžiūrėti įdėmiau. Gyvenamojo namo antrame aukšte pareigūnai rado jau džiovinamų šių augalų. Ant drabužių džiovyklos kabėjusios kanapių šakelės ir kieme nupjauti augalai buvo perduoti specialistų vertinimui. Gauta išvada, kad sodyboje rastos medžiagos yra narkotinės ir bendras jų kiekis – beveik 760 g.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti pradėtas ikiteisminis tyrimas, įtarimai pareikšti 82 metų namo šeimininkei. Moteris teigia kanapes auginusi arbatai, nes buvo girdėjusi, kad kanapių arbata mažinanti skausmą ir raminanti. Taigi dėl „raminančios“ arbatos auginimo ramybę moteris tik prarado. Šiuo metu ikiteisminis tyrimas eina į pabaigą, joniškietė yra pateikusi prašymą atleisti ją nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Teismas artimiausiu metu šį prašymą svarstys.

Tą dieną, kai gyvenamojo namo kieme ir pačiame name buvo rasta narkotinių medžiagų, ūkiniame pastate pareigūnai aptiko dar ir 3 kartonines dėžės su granulių pakuotėmis. Jų įsigijimo dokumentų šeimininkė neturėjo ir nurodė, kad šios priklauso jos 55 metų sūnui.

Muitinės laboratorija pateikė išvadą, kad tai - augalų apsaugos produktas, pasižymintis herbicidiniu veikimu. Preparato veiklioji medžiaga - tribenuronmetilas. Vyras šių medžiagų įsigijimo dokumentų irgi neturėjo. Buvo konstatuota, kad jis pažeidė Lietuvos Respublikos augalų apsaugos įstatymo 6 straipsnio 1 dalį ir Augalų apsaugos produktų saugojimo, tiekimo rinkai ir naudojimo taisyklių 18.1 punktą. Tad vyrui buvo pradėta administracinė teisena.

Už tai, kad buvo nustatyta ir užkardyta neteisėta veika, susijusi su nelegalių ir falsifikuotų augalų apsaugos produktų tiekimu rinkai, Joniškio rajono policijos pareigūnai už profesionalumą ir nuoširdų darbą sulaukė Lietuvos augalų apsaugos asociacijos padėkos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją