Antradienį apie 1 val. nakties VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai ties Druskininkų savivaldybės Lipliūnų kaimu, Nemune, pastebėjo plaukiantį įtartiną objektą.

Kurorto pasieniečiai iškart į upę nuleido tarnybinę motorinę valtį, priplaukė prie šios gana taisyklingos formos „lyties“ bei atgabeno ją į krantą. Paaiškėjo, kad kontrabandininkai Baltarusijos krante į Nemuną nuleido 8 tarpusavyje surištas dėžes cigarečių „Minsk Capital MS“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Prieš tai dėžes jie supakavo į baltą polietileną, o „lyties“ viršų apdrabstė sniegu ir ledu. Tokia maskuotė skirta sudaryti įspūdį, kad žiemą upe plaukia tikra lytis. Tiesa, šiuo metu nesant ledonešio ji upėje buvo vienintelė.

Prie krovinio, kaip dažniausiai būna tokiais atvejais, buvo pritaisytas GPS siųstuvas. Tokius įrenginius kontrabandininkai naudoja krovinio judėjimui sekti planuodami, kad srovė cigarečių siuntą atneš į Lietuvos krantą.

Prie dėžių dar buvo pritvirtintos savadarbės petnešos. Jos skirtos tam, kad kontrabandos gabentojams krovinį būtų patogu nešti ant pečių.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jį organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 3-iojo Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Iš viso Druskininkų pasieniečiai šiemet jau sulaikė rekordiškai daug kontrabandinių krovinių, kuriuos bandyta Nemunu atplukdyti iš Baltarusijos – net 35.

Kai upė iš Baltarusijos įteka į Lietuvą, ja 17 kilometrų eina abiejų valstybių siena.

Analogiškus pažeidimus neretai užkardo ir Vilniaus pasienio rinktinės Pavoverės pasienio užkardos pasieniečiai. Šio VSAT padalinio pareigūnai saugo sienos su Baltarusija ruožą Švenčionių rajone. Čia Nerimi, prieš upei įsukant į Lietuvos teritoriją, apie 7 kilometrus eina siena su Baltarusija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją