Rusijos piliečio vairuojamas krovininis vilkikas „Man“ į Medininkų kelio postą iš Baltarusijos atvažiavo lapkričio 17–ąją, apie 20.30 val. Vairuotojas deklaravo tranzitu per Lietuvą į Rusijos Kaliningrado sritį vežantis 19 tonų suskystinų dujų. Tačiau muitinės pareigūnams patikrinus mašiną rentgeno kontrolės sistema, paaiškėjo, kad dujovežio cisternoje dujų nėra nė kvapo – ji buvo pilna cigarečių dėžių.

Rūkalų skaičiavimas kiek užtruko – tik šiomis dienomis paaiškėjo, kad iš viso cisternoje buvo paslėpta 286 833 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis. Šių rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 1 mln. 71 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl cigarečių kontrabandos, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.
Dujovežio vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms, o vėliau paleistas skyrus kardomąsias priemones – dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Nors tokių atvejų ankstesniais metais kartkartėm pasitaikydavo, paprastai cigarečių kontrabanda dujovežiais gabenama gana retai. Populiariausia priedangos preke nelegaliems kroviniams buvo medienos gaminiai ar transporto priemonėse įrengtos slėptuvės. Bet pastaruoju metu, kai dėl sankcijų Rusijos ir Baltarusijos kroviniams buvo apriboti jų antžeminio transporto srautai, muitinės pareigūnai susiduria su įmantriausiai mėginimais slėpti kontrabandą nestandartiniuose kroviniuose – bitume, keraminėse plytelėse, cukrinių runkelių išspaudose ir pan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją